Aydın’ın Karpuzlu ilçesinin Tekeler Mahallesi’nde DSİ tarafından yapılan HİS Göleti, kırsal kalkınmaya destek oluyor. Bölge halkının hizmetine sunulan Karpuzlu Tekeler HİS Göleti ile ilgili DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca açıklamalarda bulundu.

“KIRSAL KALKINMAYA DESTEK SAĞLANDI”

DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, “Aydın’a bir gölet daha kazandırdık. Karpuzlu ilçesine bağlı Tekeler Mahallesi’nde yapım çalışmaları tamamlanan “Tekeler 1 Hayvan İçmesuyu Göleti” sayesinde bölgede yapılan hayvancılık arttırılarak kırsal kalkınmaya destek sağlanmıştır. Temelden 11 metre yüksekliğe sahip gölet, 26 bin metreküp su depolama hacmine sahiptir. Gölet rezervuarı tamamen dolmuş olup, dolusavak bölümünden fazla suyun tahliyesi yapılmaktır. Gölet, bölge çiftçilerimizin hizmetindedir.” dedi.

“SUYUN HER DAMLASINA SAHİP ÇIKIYOR”

DSİ Genel Müdürü Akca, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Tarım ve Orman Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor. Aydın ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.”