Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aydın İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile hazırlanan, Çölyak hastalığına ve glütensiz beslenmeye dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Aydın'daki Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’nin yiyecek ve içecek hizmetleri alanında eğitimine devam eden öğrencilerinin tamamen glütensiz reçeteye göre hazırladıkları pastaları ile yarıştığı ve Türkiye'nin öğrenciler tarafından gerçekleştirilen İlk "Glütensiz Yemek Yarışması" olma özelliğini taşıyan "Yıldız Şef Aydın Projesi Glütensiz Yemek Yarışması", Efeler ilçesindeki Kadıköy Abdülhamid Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

8 TAKIM KATILDI


Yarışmaya Bozdoğan, Didim, Efeler, Karacasu, Köşk, Kuşadası, Nazilli ve Söke ilçelerinden ikişer öğrencili 8 takım olarak 16 öğrenci ve 8 koordinatör öğretmen katıldı ve aralarında Aydın İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli bir diyetisyen ile Aydın'da alanında uzman ve yetkin beş jüri üyesi karşısında yarıştı. Büyük heyecana sahne olan yarışmada Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Söke Cafer Efe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci ve Köşk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu.

PARA ÖDÜLÜ VERİLDİ


Projenin yarışma etabının tamamlanmasının ardından Adnan Menderes Demokrasi Müzesi Kadıköy Abdülhamid Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Restoranı ev sahipliğinde Glütensiz Yemek Yarışması'nın ödül töreni ve Aydın'da yaşayan Çölyaklı öğrencilerin ve ailelerinin ağırlandığı öğle yemeği programı Aydın Vali Yardımcı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz ve öğretmenlerin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Törende 8 Meslek Lisesi’nden 16 öğrencinin büyük bir gayret ve titizlikle hazırladıkları glütensiz menülerden birinci olan takıma 5 bin, ikinci olan takıma 3 bin ve üçüncü olan takıma 2 bin TL para ödülü ile başarı sertifikası ve aynı zamanda yarışmaya katılan tüm öğrencilere de katılım sertifikası verildi.

OKUMUŞ’TAN TEŞEKKÜR


İl Milli Eğitim Müdürü Okumuş, yarışmaya katılan tüm öğrencilerin dereceye girsin ya da girmesin hepsinin gelecek vaad eden birer "Yıldız Şef" olduğunu ve öğrencilerle gurur duyduğunu belirterek, velilerin çölyak hastalığı olan çocukları ve çevreleri ile yaşadıkları sorunlardan bir nebze uzaklaşabilmesini ve sosyal hayatlarında manevi olarak bir destek, adeta bir nefes olabilmek amacıyla yola çıkıldığını ifade etti. Okumuş, ayrıca başta projelerinin hayata geçirilmesinde her türlü desteği veren Aydın Valisi Hüseyin Aksoy olmak üzere bu güzel çalışmada birlikte olma fırsatı buldukları İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz'e, Glütensiz Yemek Yarışması'nda emeği geçen ve katılım sağlayan tüm öğrencilere, danışman öğretmenlere, eğitim yöneticilerine, teşekkür ederek başarılı çalışmalarının devamını diledi.