Demokrasi şehidi Adnan Menderes’i idama sürükleyen 27 Mayıs 1960 darbesinin yıldönümüyle ilgili açıklamada bulunan Yavuz, bu darbenin ülkenin demokrasi tarihine çalınan kara leke olduğunu belirtti. 27 Mayıs darbesinin insanlığa ve vicdanlara yapılan ihanetin, milli iradeye vurulan darbe olduğunu belirten Yavuz, “Vesayetin hüküm sürdüğü bir anlayışla gerçekleştirilen 27 Mayıs Darbesi, dönemin tek partili CHP yönetimine karşı rekor bir oyla iktidara gelen Adnan Menderes ve yol arkadaşlarının idama mahkum edilmesine yol açmıştır. Merhum Başbakanımız Adnan Menderes, özellikle din ve vicdan özgürlüğü konusunda attığı adımlarla milletimizin gönlünde taht kurmuş, birçok soruna çözüm bulmuştur” diye konuştu.

RUHLARI ŞAD OLSUN


Merhum Başbakan Adnan Menderes’in yalan ve iftiraya maruz kaldığını ifade eden Yavuz, şunları kaydetti: “Tek partili dönemden kalan sorunlara çözüm getiren Adnan Menderes’in halkla kurduğu bu gönül bağından rahatsız olanlar yalan ve iftiralarla algı oluşturarak darbeye zemin hazırlamışlardır. Maalesef yalan ve iftiraların günümüzde de devam ettiği şu günlerde, demokrasi şehitlerimiz, Merhum Başbakanımız başta Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan olmak üzere tüm demokrasi şehitlerimizi ve saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

O GÜNLER GERİDE KALDI


“Hamdolsun eski Türkiye’de istikrarın olmadığı, vesayetin hüküm sürdüğü o günler geride kalmıştır” diyen Yavuz, 27 Mayısların, 12 Eylüllerin, 28 Şubatların, 15 Temmuzların bir daha asla yaşanmayacağının altını çizdi. Yavuz, “Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye, AK Parti ile birlikte her türlü iç ve dış demokrasi düşmanına milli iradenin gücüyle en sert cevabı vermiş, vermeye de devam edecektir” ifadelerini kullandı.