Muharrem İnce’nin genel başkanlığını yaptığı Memleket Partisi’nin Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kazancıoğlu ve Parti Meclisi Üyesi Süleyman Dinçberk, partisinin Aydın İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Kazancıoğlu ve Dinçberk, Memleket Partisi Aydın İl Başkanı Cavit Yenipazarlı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Partisinin çalışmaları ve ülke gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kazancıoğlu, ittifak konusuna da değindi.

“BİZİM LİDERİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’TÜR”


400’ün üzerinde ilçede örgütü olan, 60 ilde kurulu bir parti olduklarını kaydeden Memleket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kazancıoğlu, “Hiçbir yerden finansal yardım almadan, kendi yüreğimizden kopan paralarla çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz.
Ülke sevgisiyle yarışan insanların kurduğu bir partiyiz. Ne zorluklar çektiğimizi biz biliyoruz. Az imkanlarla kurulduk. Ülkemizde az imkanlarla kurulmuştur. Onun için bizim liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür.” diye konuştu.

“HALKIN YARARINA VERİMLİ İŞLETMELER KAMULAŞTIRILMALI”


Ülkenin durumuyla alakalı açıklamalarda bulunan Kazancıoğlu, “Kamunun acilen tasarruf yapması, kaynakların verimli yatırımlara yönlendirilmesi zorunludur. Yüksek maliyetli ve hazine garantili altyapı yatırımları acilen ve dikkatle gözden geçirilmeli. Halkın yararına verimli işletmeler kamulaştırılmalı. Milletin özgürlüklerine el atıyorlar. Gazetecileri tutukla, onu tutukla, bunu tutukla. Türkler özgürlüğüne düşkün bir millettir. Serbest piyasa ekonomisi diyorlar, serbest piyasa ekonomisinin en büyük rakibi partili devlet oldu. Eskiden partiler serbest piyasa ekonomisinde yarışma devam ederken onları regüle ederdi. Şimdi taraf oldu parti. Partili devlet karışıyor. İmtiyazlı partili sermaye doğdu. Her iş onların elinden geçiyor. Sen kazara bir yerden ihale alsan, bitirme imzasını alamazsın. İnsanlar zorla bir yerlere kanalize edildi. Demokrasi dediğiniz laik eğitimdir. Laik eğitimden vazgeçildi.” şeklinde konuştu.

“BİZLE İTTİFAK YAPMAK İSTEYEN 5’TEN FAZLA PARTİ GİDİYOR GELİYOR”


İttifak süreciyle ilgili ise Kazancıoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Seçimlere tek başına girmeyi düşünüyoruz. Fakat biz tabii sonuçta bir partiyiz. Seçilebilme kapasitemizi, bazı kapıları kapatarak, o kapasitemizden vazgeçmek istemeyiz. Ama bugün itibarıyla kimseyle ittifak yapmak istemiyoruz. Bizle ittifak yapmak isteyen 5’ten fazla parti gidiyor geliyor. Paraları da var bazılarının hepsini reddettik. Ancak seçimlere son 10 hafta kala, 2-3 ay kala o günkü durumu değerlendirir, belki bir ittifak yapabiliriz. Bizim ittifak yapacağımız parti Atatürkçü olmalı. Bizim ittifak yapacağımız partinin cemaatlere mesafeli olması lazım. Bazı şartlarımız var. Buna göre pozisyon alabiliriz. Ama bunlar olmadan 6’lı masa gibi. Şimdi CHP o 6’lı masada nasıl diyecek ‘ben cemaatlere karşıyım’ diye. Laiklikle ilgili ne söyleyecek? Diyanet Akademisi’ne ‘evet’ dediler. Neyin 6’lı ittifakı?”

“BAŞKA VARSA SÖYLEYİN”


Partilerine büyük bir teveccüh olduğunu kaydeden Kazancıoğlu, “Bizim partimiz bir seçenektir. Tıpış tıpış oy vereceksin lafından bir seçenektir. Şu anda iki Cumhurbaşkanı adayı var. Birisi Recep Tayyip Erdoğan, birisi Muharrem İnce. Başka varsa söyleyin. Önümüzdeki günler çok şeylere gebe. CHP’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’le, CHP’nin kuruluş değerleriyle hiçbir problemimiz yok. Problemimiz işi ekseninden saptıran yöneticileriyle.” dedi.