Aydın’da çalışmalarını sürdüren Aydın Kültür ve Turizm Derneği’nde Olağan Genel Kurul heyecanı yaşandı. Efeler ilçesindeki bir otelde gerçekleşen kongrenin divan başkanlığını Veli Tiryaki yaptı. Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda denetim ve faaliyet raporu kabul edildi. Tek liste halinde gidilen seçimde mevcut başkan Fatma Yerli, üyelere seslendi.

“GÜZEL PROJELERE İMZA ATACAĞIZ”


Görev süreleri içerisinde önemli projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Yerli, “Aydın’da bugüne kadar tiyatro görmeyen çocuk ve kadınları tiyatroya götürdük. 18 ülkenin katıldığı Yörük Ali Efe Sempozyumu düzenleyerek defile yaptık. Sosyal farkındalık projesi kapsamında ‘Kazasız kul olmaz’ adlı stand up gösteri gerçekleştirdik. Anadolu’nun Sesi adlı fotoğraf sergisi düzenleyerek bin 700 çocuğumuzu giydirdik. Pandemi döneminde ihtiyaç sahibi çocuklara geleneklere uygun mendil içerisinde bayram harçlığı verdik. Yine pandemi döneminde yaşlı çınarlarımıza yönelik yarışma yaptık. Ödül törenimizde yemek verdik. 7 Eylül kurtuluş etkinliklerinde 2 bin adet ders kitabı bağışı yaptık. Fotoğraf yarışmaları düzenledik. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde defile, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ve Anneler Günü’nde çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da güzel projelere imza atacağız. Çıraklık dönemimizi geride bıraktık, şimdi ustalık döneminde de en güzel şekilde Aydın’ımıza hizmet edeceğiz.” dedi.

İŞTE YENİ YÖNETİM


Yerli’nin konuşmasının ardından seçime geçildi. Açık oylama yapılan seçimde üyelerinin desteğini alan Yerli, ikinci kez başkanlığa seçildi. Yerli başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda şu isimler yer aldı: “Abdullah Yazıcı, Sibel Akdeniz, Yasemin Semiz, Mehmet Tekinbaş, Fuat Tütüncüoğlu, Recep Önal, Cengiz Toprak ve Mustafa Kemal Yılmaz.” Yedek yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: “Orhan Karagöl, Havva Çetintürk, Melek Gürbüz, Zeynep Tunç, Emine Gül Pekgözsana, İbrahim Gürdal, Levent Çanakkalelioğlu, Hatice Karagöl, Seniha Yavuz.” Denetim kurulu asil listede Şenay Tekinbaş, Berkay Toprak, Selva Demirci yer alırken yedek üyeler Hüseyin Turgut, Erkan Atalı ve Faruk Özkan’dan oluştu.
Kongrede Başkan Yerli tarafından dernek çalışmalarına maddi ve manevi destek sağlayan üye ve kişilere plaket ve teşekkür belgesi verildi.