Altınordu Nazilli Futbol Okulu’nun 9 yıldır antrenörlüğünü yapan 30 yaşındaki Hüseyin Niçin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dikkat çeken ifadelere yer verdi. Bazı antrenörlerin eğitimci olmanın dışına çıktığını söyleyen Niçin, yaptığı paylaşımda; antrenörlerin skor odaklı oynayıp hırslarına yenilmesinin Nazilli halkına ve çocuklara zarar verdiğini belirtti.
Antrenör olarak çocukların gelişimine odaklandığını açıklayan Niçin, saha içinde ağza alınmayacak kelimelerin çocukları olumsuz yönde etkilediğini vurguladı. Altınordu Nazilli Futbol Okulu olarak iyi birey, iyi vatandaş ve iyi bir futbolcu sloganıyla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Niçin, amaçlarının çocuklara spor yaptırmak, sportmen bireyler olmalarına katkı sağlamak ve yetenekli olanlara iyi bir futbol eğitimi vermek olduğunu söyledi.

‘EĞİTİMCİ OLMANIN DIŞINA ÇIKIYORLAR’


Hüseyin Niçin, sosyal medya hesabında şu ifadelere yer verdi; “Antınordu Nazilli Futbol takımı olarak 5-14 yaş arası Kuyucakspor adına liglere U-14, U-12, U-14 olarak katılım gösterdik. Çocuklarımız maçların çoğunluğunu kaybetti ama tecrübe ve deneyim kazanmaları açısından önemliydi ve bizi yenip de sevinen takımlar vardı. Ben çocukların gelişimine odaklı çalışırken, bazı takımlar skor odaklı oynayıp çocuklara küfür ediyorlar ağza alınmayacak kelimeler kullanıyorlar. Bunların çocuk olduğunu unutmayalım. Eğitimci olmanın dışına çıkıyorlar. Antrenörlüğün verdiği ahlakın dışına çıkarak, bazı konularda, hırs yapmaları hem Nazilli halkına hem de çocuklara zarar veriliyor. Benim sporcum bana gelip, “Rakip takımın hocası niye küfür ediyor” diyor. Az söz erin yüküdür, çok söz hayvan yüküdür. Akıl ne boydadır ne yaşta akıl baştadır. Kendisine saygısı olmayanın, karşısındakine de saygısı olmaz. Sahalarda çok fazla karşılaşıyoruz ağza alınmayacak sözleri ancak çocuklarımızın geleceğinde futbolcu olmasa bile iyi taraftarlar olarak yetiştirmeliyiz” ifadelerine yer verdi.