Adalet Bakanlığı’nca ihalesi yapılan Aydın Adalet Sarayı’nın temelinin atılması için gün sayılırken eski belediye başkanı Hüseyin Aksu mevcut adliye binasıyla ilgili açıklamada bulundu.

BAŞSAVCIDAN TEŞEKKÜR PLAKETİ

Mevcut adliyenin Kasım 1999’da kendisinin belediye başkanı olduğu dönemde Aydın Belediyesi tarafından tamamlanarak Adalet Bakanlığı’na hediye edildiğini hatırlatan Aksu, “Nerdeyse çeyrek asır önce, Türkiye’nin zor yıllarında, devletin maaş ödemekte zorluk içinde olduğu bir zamanda; Aydın kentinin ortasında, okulların arasında kalan cezaevini kaldırıp, yerine kültür merkezi ve gençlik merkezi yaptık. Bunu yapabilmek için Adalet Bakanlığına bir adliye binası hediye ettik.
Belediye bütçesinin zayıf olduğu bir dönemde, o koskoca binayı, kurduğumuz vakıflar sayesinde, kendi cebimizden katkıda bulunarak, Aydın halkının da bağışları ile gerçekleştirdik. Ülkede bir ilk oldu. Belediye adliyeye bina ve lojman yaptı. Sağ olsun, başsavcımız bunu ebedileştirmek için plaket vermiş” dedi.

BİN 800’ÜN ÜZERİNDE DAVAM VAR

Adliye binasının yap-işlet-devret usulü ile Asyav Vakfı tarafından müşteri garantisi olmadan, karşılıksız yapıldığını ifade eden Aksu, şunları söyledi: “Ancak, biz, adliyeye bunca hizmeti sunarken, bir tek gün bile, hakim ve savcılarımızı ziyaret etmedik. Onlardan icazet istemedik. Bizi soruşturmalardan korumaları, davalarımızda kollamamalarını istemedik. Allah’a şükür, yaptığımız adliyenin baş müşterisi haline getirdiler. Başkanlık döneminden başlayarak son 28 yılda hakkımda, çeşitli bahaneler ile, haksız hukuksuz, tam 1800 ün üzerinde dava açtılar. Hepsinden aklandım. Hem de, oraya buraya taviz vermeden, ona buna milletin parasını peşkeş çekmeden.”

YERİNE YENİSİNİ KOYAMADILAR

Kendi yaptırdığı adliyenin içerisinde 23 yıldır yargılandığını da söyleyen Aksu, “Hala benim ellerimle çizdiğim, kendimden fedakarlık yaparak inşa ettiğim, 23 yıldır da içinde yargılandığım bu binanın yerine bir yenisini koyamadılar. Şimdi gururla bu plaketin önemini anlıyor, hissediyor ve yaşıyorum. Hakkım varsa, herkese helal olsun” diye konuştu.