Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesindeki Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü öncülüğünde, İncirliova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İncirliova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum Projesi’ çerçevesinde İncirliova Spor Lisesi’nde etkinlik düzenlendi. Okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, İncirliova Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Aydın İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Ökdem, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Aydın İl Gençlik ve Spor Müdürü Cenap Fillikçioğlu, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Edip Yağan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Basri Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çalışkan, okul yönetimi, öğretmenler, ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, katıldı.

HİJYEN KURALLARINA ÖZEN GÖSTERİLDİ


İlçedeki ikinci etkinlik, İncirliova Dr. Reşit Galip Ortaokulu’nda düzenlendi. Okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Aydın Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Yılmaz Bozkır, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Edip Yağan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Basri Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çalışkan, ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, okul yönetimi ve personel katıldı. Etkinlikte 550 adet öğrenciye balık-ekmek, helva ve su ikram edildi.
Etkinliklerle ilgili Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi: “Bakanlığımızın talimatları çerçevesinde çocuklarımızın balıkla buluşmasını sağlamak, balık tüketimi konusunda farkındalık yaratmak, sağlıklı beslenmede önemli rolü olan balığı çocuklarımıza sevdirmek, haftada en az iki gün balık tüketmeye teşvik etmek, ülke ekonomisine, üretime ve sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla yürütülen "Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum" etkinlikleri kapsamında, ‘Balık Ekmek Dağıtımı’ İncirliova Spor Lisesi ve İncirliova Dr. Reşit Galip Ortaokulu’nda gerçekleştirildi.
Hijyen kurallarına özen göstererek düzenlediğimiz etkinlik kapsamında öğrencilerimize ‘Afiyet olsun’ diyoruz ve katkı sağlayan Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliğine, Kılıç Su Ürünleri A.Ş’ye, okul yönetimine, okul aile birliğine, hazırlık, dağıtım ve eğitimlerde görev alan tüm personellerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.”