Aydın SMMMO'nun iki gün süren seçimli olağan genel kurulu tamamlandı. Oda binasında genel kurulun ardından, seçim yapıldı. 6 yıldır görev yapan mevcut Başkan Rıza Yörüyen, görev süresinin dolması nedeniyle başkanlığa yeniden aday olmadı. Yörüyen görevini bırakırken, 5 kişilik yönetime, mevcut yönetim kurulu üyesi Engin Ünsal liderliğindeki Demokrasi Grubu ve Selami Mersin başkanlığındaki Çözüm Grubu ile bağımsız olarak Gülhan Gündoğdu aday oldu.

DEMOKRASİ GRUBU YÖNETİMİ 3'E 2 KAZANDI


982 üyeden 586'sı sandık başına gitti. Oyların sayılması sonucunda Demokrasi Grubu'ndan Engin Ünsal, Barış Güvenç ve Serkan Akkaya, Çözüm Grubu'ndan Selami Mersin ve Nurgül Karakurt yönetim kurulu üyesi oldu. Demokrasi Grubu yönetimde 3’e 2 çoğunluğu ele geçirirken, Ünsal, AYSMMMO’nun yeni başkanı olmanın mutluluğunu yaşadı. Gündoğdu ise yönetime seçilemedi.

DENETİM VE DİSİPLİN KURULLARI


3 üyeli Denetleme Kurulu'nda Demokrasi Grubu'ndan Harun Yumuşak ve Aytuğ Ağaca, Çözüm Grubu'ndan Gökalp Çetin, 5 üyeli Disiplin Kurulu'nda Demokrasi Grubu'ndan Nevzat Akıncı, Ahmet Daldal ve Ümit Ayfer, Çözüm Grubu'ndan Alihsan Uğur ve Oğuz Kepenekçi görev aldı. Yönetime olduğu gibi denetleme ve disiplin kurullarına da bağımsız adaylardan seçilen olmadı.

YÖRÜYEN BİRLİK DELEGESİ SEÇİLDİ


Birlik delegeleri ise Fettah Açan, Selami Mersin, Rıza Yörüyen, Jülide Vardar Bekem, Alihsan Uğur, Deniz Yolcu, Esra Özkan, Oğuz Kepenekçi, Hüseyin Emrah Uyanık, Hakan Çelik, Günay Tıkkın, Cihan Bakalhan, Mehmet Kıvrak, Sertan Kavurucu, Sedat Aydın ve Nilay Samanyolu Akbal'dan oluştu.