Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, Aydın Büyükşehir Belediyesi'ni hedef aldı. Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı'nın 2021 yılı faaliyet bütçesinin kendisini şaşırttığını dile getirerek, İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak Aydın’ı son iki yılda ulusal ve uluslararası mecralarda güçlü bir şekilde tanıttıklarını savunan Tuncer'e CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç tepki gösterdi. Yazılı açıklama yapan Dinç, "İlimizde bir kültür müdürü düşünün ki kendi müzesinde tarihi eser kaçakçılığı iddiasıyla kendi müze müdürü gözaltına alınıyor, haberi yok ağzını açıyor. Bir kültür müdürü düşünün ki kendi acziyetini, iş bilmezliğini, yaptıklarının zekâtını bile rüyasında göremeyeceği bir kuruma laf atmaya uğraşıyor. Tescilli eserleri bile koruyamıyor" dedi.

"DERDİ FİTNE, FESAT, CEHALET"


Dinç, Büyükşehir Belediyesi'nin ilin tanıtımı için yıl boyunca tüm kültür turizm fuarlarında yer aldığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: " Kuşadası’na Türkiye’nin en iyi camping alanını açmış, yerli yabancı talep patlaması yaşıyor, yeni yatırımla Büyükşehir Belediyemiz büyütmek zorunda kalıyor, bunun yine haberi yok. Kendi müzesine 300 metre mesafede bölgenin son yıllardaki en büyük restorasyon projesi yürütülüyor, Kuşadası Tariş alanında tescilli yapılar halkın kullanımına kazandırılıyor, 100 milyon lirayı aşan yatırım yapılıyor, bunun aklı başka yerde. Kuşadası sahiline kesintisiz 12 kilometreye yakın bisiklet yolu, yürüyüş yolu kazandırılmış, bu bildiğin avara kasnak. Beceriksizlik tepesinden akıyor, Büyükşehir olmasa bu şehirde belki arkeolojik kazı yapılamayacak, bunun derdi fitne, fesat, cehalet."

"SİYASET YAPACAK BEYZADE"


Dinç, Tuncer'in siyaset yaptığını iddia ederek, "Başka ne derdi var bu kültür müdürünün? Siyaset. Siyaset yapacak beyzade. Artık vekillik mi hayali vardır bilinmez. Ancak, senin siyaset yapman için önce şu memuriyet kimliğinden bir istifa edeceksin beyefendi. Öyle alırken 3, satarken 5 lira olmuyor bu işler. Hem devletten, milletin ödediği vergilerle maaş alacaksın, hem siyaset yapacaksın, yok 3 kuruşa 5 köfte" şeklinde konuştu.

"SÖZÜNÜZÜ MÜ DİNLEMİYOR?"


Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'a seslenen Başkan Dinç, şunları kaydetti:
"Sayın Valim, bakın müdürünüz söz dinlemiyor herhalde, siyaset yapmaya uğraşıyor; uyarmıyor musunuz? Sözünüzü mü dinlemiyor bu kıpırdak müdür? Sizden istirhamım arkadaşa kanun gereği görevlerini hatırlatmanız, istifa etmiyorsa, işini yapsın, siyaseti siyasetçilere bıraksın. Yok, bırakmayacaksa, bizim de tavrımız da tepkimiz de açıklamalarımız da farklı olur. Biz bunun gibi ne cahiller gördük, bu şehirde kültür müdürlüğünü de, müzelere sahip çıkmayı da alnının teriyle yapacak çok civan var, kimse merak etmesin. Şu Sultanhisar’a yaptığı kütüphanede neye kaç lira harcadı ayrılmadan da kalem kalem açıklasın."