Didim’de zeytinyağı için eğitim düzenlendi

Didim Ziraat Odası tarafından ilçedeki zeytin üreticilerine yönelik “Katma değeri yüksek Zeytin ve Zeytinyağı" eğitimi düzenlendi.

Hüseyin Çalışkan
Hüseyin Çalışkan Tüm Haberleri
Haber albümü için resme tıklayın

Didim Ticaret Odası Kültür Merkezinde gerçekleştirilen eğitime Didim Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım, Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, zeytin üreticilerinin yanı sıra vatandaşlar atıldı. Eğitim seminerinin açılışında konuşan Didim Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım eğitimleri İlçe Tarım Müdürlüğü ve ADÜ katkılarıyla gerçekleştirildiğini ifade ederek “Bu eğitimi verilmesini Zeytin Dostu Derneği vermektedir. Bu derneğin 18 yıllık bir geçmişi var. Zeytin eğitimlerini Türkiye'de il olarak veren, Zeytincileri ilk bir araya getiren, zeytin ve zeytinciliği belli bir noktaya taşıyan, bu noktada eğitim kurumlarının oluşmasını sağlayan ulusal bir dernek. Dünyada sağlıklı beslenmeye olan ilgi, sağlıklı gıdaların yeniden keşfedilmesini sağladı. Bu sağlıklı gıdaların en başında da Zeytin ve Zeytin yağı geliyor. Ülkemiz zeytin yetiştiriciliği açısından Dünya ihtiyaçlarına cevap verecek durumdadır. Salondaki arkadaşlarımızın da ilgi ve alakasını gördükçe daha da iyi olacağına inanıyoruz. Tariş’ten devraldığımız bayrağı katma değerli zeytincilikle ileriye taşımayı hedefliyoruz. İlçemizin sofralık zeytin yetiştiriciliğindeki başarısı ile gurur duyuyoruz. Bir yandan da bu başarıyı zeytinde kalite artışı ile İlçemizin ödüllü zeytin yağları ile de taçlandırmayı hedefliyoruz. Dünyada Didim zeytin yağları kataloglara girmeye başladı.Bu noktaya gelmemizde Zeytin Dostu Derneğinin ciddi katkıları var. Biz kaliteli zeytin yağını bilmezken uluslar arası yarışmalara katılır hale geldik. Bu noktada da biz Didim Ziraat Odası olarak daha kaliteli zeytin yağını nasıl üretiriz, daha iyi zeytin yetiştiriciliğimizi ve nasıl sunacağımız konusunda yardım etmeye her zaman hazırız. Bu eğitimlerden büyük keyif alacağınızı da düşünüyoruz.” dedi. Ardından eğitimlere geçildi. Eğitime bir çok akademisyen katılırken eğitimlerde zeytin ağacının tarihsel ve sağlıktaki önemi, zeytinyağının katma değeri, tadım eğitimi ve mutfakta kullanımı konusunda katılımcılara bilgiler aktarıldı.

21 May 2022 - 17:20 Aydin/ Didim- Gündem

Muhabir  Hüseyin Çalışkan



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Aydın Ses Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Aydın Ses Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Aydın Ses Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Aydın Ses Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sitemizi nasıl buldunuz?