Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü kontrolörlüğünde, Genel Bütçe imkanları ile Efeler’e bağlı Efeler’e bağlı Şevketiye mahallesinde inşaatı devam eden Aydın Şehir Hastanesi’nin Haziran 2023 döneminde tamamlanması bekleniyor. Depreme karşı kentin en dayanıklı binası olma özelliği taşıyan hastanenin temelinde 24 Metre derinlikli 3 bin 276 adet Fore Kazık, 14 Metre derinlikli 923 adet İksa, 16 Metre derinlikli 16 bin 283 adet Deepsoil Mixing, 16 Metre derinlikli 717 adet Sismik İzalatör, 700 metre uzunluğunda diyafram perde kullanıldı. Ayrıca 51 adet asansör ve 8 adet yürüyen merdiven bulunan Şehir Hastanesinin enerji desteği noktasında 38 adet trafo, 12 adet 1500 kVA Jeneratörü yer alacak.

İLERİ DÜZEY TEDAVİ SUNULACAK

İl Sağlık Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre hastane son teknolojik cihazlarla donatılacak. 45 Box FTR, 18 kişilik Anne Oteli, 12 SDL, 10 Kişilik Hiperbarik Oksijen Ünitesi ve 40 Kemoterapi Koltuğu ile hizmete kazandırılacak hastanede ayrıca LİNAC, Gamma Kamera, 12 Yataklı İnme Ünitesi, Brakiterapi, Skopi Endoskopi - Gastroskopi - 2Kolonoskopi – Bronkospi Görüntüleme (10 X-Ray - 11 USG – 2 Kemik Dansitometresi- 2 Mamografi- 2 ESWL) ÜYTE (Üremeye Yardımcı Tedavi), Nükleer Tıp, GETAT, Yanık Ünitesi gibi ileri düzey tektik tedaviye yönelik tıbbi cihazlar ve özellikli birimler hastane bünyesinde yer alacak.

HASTA SEVKİNİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Yaklaşık olarak günlük 10 bin kişinin hizmet alacağı düşünülen Şehir Hastanesinde İlimizde sunulmayan birçok hizmet de uygulanmaya başlayacak. Hiperbarik oksijen merkezinde basınç odasına alınan hastaya yüksek basınçlarda, aralıklı olarak yüzde yüz saf oksijen verilerek klasik yöntemlerle iyileşmeyen yaralar, diyabelik ayak enfeksiyonları, ani işitme, ani görme kaybı gelişen hastalar, Karbonmonoksit zehirlenmeleri, termal yanıklar gibi pek çok rahatsızlık tedavi edilebilecek. Tiroid hastalarında yeni Sintigrafi Merkezinde İyot Tedavisi yapılabilecek ve bu sayede il dışı sevklerin önüne geçilebilecek. LİNAC ve Brakiterapi tedavi ünitelerinde, hem eksternal hemde internal radyoterapi uygulaması ile hastaların il dışı sevki olmadan yeni hastanede tedavileri mümkün olacak.

YANIK ÜNİTESİ HİZMET VERECEK

8 Yataklı Yanık Ünitesi sayesinde yanık hastalarının yeni merkezimizde başka illere sevki gerekmeden tedavi olma imkanı sağlanacak. Yanık sonrası enfeksiyon riski olan ve sıvı takviyesi yapılması gereken hastaların yeni hastanede tedavileri yapılabilir hale gelecek. Hastanede yer alacak GETAT (Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp) merkezinde hastaların genel enerji, otonom ve hormonal sistemleri arasında dengenin sağlanması, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için modern tıbbin yanında tamamlayıcı olarak uygulanan akupunktur, mezoterapi, proloterapi gibi uygulamalar yapılabilecek.

MODERN CİHAZLARLA DONATILACAK

Bunların yanında görüntüleme hizmetlerinde MR, PET-CT, Mamografi, BT, USG, Kemik Dansitometresi, X-RAY hizmetleri mevcut olacak. Gastroentroloji alanında Endoskopi, ERCP, Kolonoskopi, Gastroskopi hizmeti verilebilecek. Kardiyoloji Merkezinde Anjiyografi, Kateter Ablasyon hizmetleri sunulmaya devam edilecek. Ayrıca Uyku Laboratuvarı, Bronkoskopi ünitesi, Hemodiyaliz Ünitesi, ESWL Merkezi ve Fizik Tedavi Merkezlerinde modernize edilmiş cihazlarla ulusal standartlardaki alanlarda hizmet verilebilecek.


ANNELERE ÖZEL HİZMET

Kadın Hastalıkları ve Doğum merkezinde ise uygulanacak tedavilere ek olarak modernize edilmiş, çağın gereklerine uygun ortam ve mekanlarda tasarlanacak anne oteli ve SDL odalarında hizmet sunulabilecek. Anne oteli hizmeti ile hastanede tedavi gören yeni doğan bebeklerin annelerine hastanede ücretsiz konaklama imkânı sunulacak. Bu sayede tedavi gören bebeklerin anneleri ile aralarındaki duygusal bağın kesintiye uğramadan güçlenerek artması ve annelerin bebeklerinden mahrum kalmadan, bebeklerini anne sütü ile beslemelerine imkân sağlanacak. Sancı-Doğum-Lohusa (SDL) odaları ile normal doğum özendirilerek yanında uygun bir refakatçi ile gebeler kendilerini rahat, ev ortamında hissedecek, hareket özgürlüğü sağlanacak. Bu sayede anne adaylarının doğum sürecinde beden kontrolünü sağlamaları sonucu hasta ve çalışan memnuniyeti artacak ve ulusal standartlara uygun hizmet sunulmuş olacak.