Bu yıl Didim Belediyesince 4. düzenlenen Vegan Festivaline katılan Yazar Derya Manav festivalde Vegan beslenme ve Sağlık” konusunda söyleşi yaptı; ardından Türkiye’nin ilk vegan yemek kitabı olan “Turkish vegan mutfak” adlı kitabını imzaladı. Söyleşide konuşan Manav 7 yıldır vegan olduğunu ifade ederek, kitabında ise Türkiye’nin çeşitli yörelerinden derlediği sebze, meyve ve yemek tariflerini vegan kültürüne uyarlayarak kitap haline getirdiğini söyledi.
Manav kitabıyla ilgili olarak ta “Bu 4. sü düzenleniyor Didim Vegan festivali; bence Dünyaya Türkiye’den açılan çok güzel bir kapı… “Turkish vegan mutfak” Türkiye’de yayınlanan ve ilk Türk mutfağını anlatan vegankitabı; kitabın içinde neler olduğunu anlattım ve etkileşimleri anlattım. Türk mutfağının değerini çıkarmanın önemini gördüm. Kitabın içindeki yemekler anne ve anneanne yemekleri ve bir çok yemeğin vegan olduğunu keşfettim ve bunu derledim. Bazı yemeklerin içindeki yağları çıkartıp yemekleri yaptım ve vegan bir menü oluşturmuş oldum.” dedi.
Manav söyleşinin ardından kitaplarını imzaladı.