Adalet ve Kalkınma Partisi ( AK Parti) Efeler İlçe Başkanlığı tarafından Daraltılmış İlçe Danışma Meclisi Toplantısı düzenlendi. Parti binasında gerçekleştirilen toplantıya Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Efeler İlçe Başkanı Hüsnü Elbir, Kadın Kolları Başkanı Hümeyra Ege, meclis üyeleri ve partililer katıldı.

"HERKES BAKIP KALACAK"

Toplantıda konuşan İlçe Başkanı Elbir, göreve geldikleri dönemde salgın hastalığın ortaya çıktığını hatırlattı. Vatandaşların birbirlerine temas etmekten korktuğu halde, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'sahaya inin' demesinden bu yana teşkilat olarak tüm herkese dokunduklarını dile getiren Başkan Elbir, "O dokunmanın karşılığını biz 15 Ocak’ta Sayın Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu Aydın mitinginde aldık. En büyük mitingi de 2023’te yapacağımız seçimde alacağız. Hiç çekinmeyin, hiç gocunmayın, istedikleri kadar algı yapsınlar, konuşsunlar ve yalan söylesinler. Biz davaya inandık, biz ülkemizin gelişmesi için çalışan neferleriz. Onun için vız gelir, tırıs gider. Bakın öyle bir çalışacağız ki öyle bir sonuç alacağız ki herkes bakıp kalacak" ifadelerini kullandı.

“AŞAĞILIK DURUMA DÜŞEN BİR MUHALEFETLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Muhalefetin SİHA’ya, petrol aramaya, doğalgaza, Atatürk Havalimanı’nın ağaçlandırılmasına karşı olduğunu savunan Elbir, şunları kaydetti:
“10 tane ne idüğü belirsiz ateşe, büyükelçi Türkiye’ye aklı sıra ayar vermeye kalktığında, sözcülüğünü yapacak kadar da aşağılık bir duruma düşen bir muhalefetle karşı karşıyayız. Bunların derdi, ülke mülke değil, bunların derdi bu ülkenin ileriye gitmesini engellemek, bu ülkenin kendi yağı ile kavrulmasını engellemek, bu ülkeyi IMF’ye mahkum etmek. Bu topluluk, bu reis, bu ülkeyi IMF’ye teslim etmeyecek. Bunu herkes bilsin, herkes buna göre planını, projesini yapsın.”

"RESMİNİ DEĞİŞTİR"

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu hedef alan Elbir, "10 yılı aşkın süredir muhalefetin yönettiği bir şehirde yaşıyoruz. Ne var yapılan? Sadece billboard güzeli var, o da 25 yaşındaki resimle. Yaşın 50’liyi geçti, artık resmini değiştir, şehir değişti senin hala daha resmin değişmedi, biz de yaşlandık, beraber aynı yaşa geldik, ama hanımefendi hala daha aynı resmini kullanıyor. Bu şehir billboard istemiyor, bu şehir gerçekten hizmet istiyor. Bu şehrin bir sürü sorunu var, bu sorunları çözmeye de mecbursunuz, çözemezseniz de Allah nasip ederse 2023’te de, 2024’te de AK kadrolar gelir, bu sorunları Allah’ın izni ile çözer, hiç şüpheniz olmasın” ifadelerini kullandı.

“YERELDE BİR BAŞARISIZLIĞIMIZ VAR”

Genel seçimlerde başarılı olduklarını kaydeden Milletvekili Metin Yavuz da, “2018 seçimlerinde başarılı olan, çalışmalarımızda başarıya ulaştığımız bir sonuç çıktı. 8 milletvekilinden 4 tanesini aldık, inşallah bu büyüme daha da hızlanacak, önümüzdeki dönemde 5-6 niye olmasın ki ben olacağını da olabileceğine de inanıyorum sahada da bunu görüyorum. Fakat yerelde bir başarısızlığımız var, aynaya bakacağız, bu başarısızlığımız nereden kaynaklanıyor, bunu çözeceğiz” dedi.

“GEREĞİNİ YAPMAK MECBURİYETİNDEYİZ”

Büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından yapılmayanları sorgulamaları gerektiğini belirten Yavuz, sözlerini şöyle tamamladı: “Bunu yapmamız gerekiyor. Bu bizim, ilçe teşkilatlarımızın, belediye meclis üyelerimizin ve hepimizin görevi. Aydın, artık hak ettiği yönetim tarzına ulaşmalı. Aydınlılar bunu hak etmiyor, tamam güvendiler, inandılar, billboard siyasetine biraz kandılar, o eski fotoğraflarına kandılar vesaire vesaire. Ama artık son 1 yıla giriyoruz genel seçim için, son 2 yıla giriyoruz yerel seçim için gereğini yapmak mecburiyetindeyiz. Artık soralım, soru soralım. Ne yaptı diye soralım. Şu ana kadarkiler algı operasyonuydu.” Yavuz’un ülke gündemine ilişkin de açıklamalarda bulunmasının ardından, toplantı basına kapalı bir şekilde devam etti.