Çarşamba gününe kadar açık kalacak olan Adam Olacak Çocuklardan isimli resim sergisinin açılışına Kaymakam Hatice Gamze Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Erbil Avcı, Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, okul idarecileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Karacasu Şehitleri Ortaokulu Müdürü Berrin Yılmaz’ın açılış konuşmasını yapmasının ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesimi gerçekleştirildi. Eserleri tek tek gezen protokol üyeleri, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerin yaptığı her biri sanat eseri olan resimleri tek inceleyip eser sahibi öğrencilerden bilgi aldı.

“KELİMELERİ OLMAYAN ŞİİRDİR RESİM”

Berrin Yılmaz, yaptığı konuşmada, “Okulumda Sanat, Okulumda Spor Projesi kapsamında 2. sini düzenlediğimiz Adam Olacak Çocuklardan Resim sergisi açılışımıza hoş geldiniz. Kelimeleri olmayan şiirdir resim. Duyguları, düşünceleri; kalemler, renkler ve fırçalarla kağıda, tuvale yansıtma sanatıdır, duyguyu düşünceyi renklerle dışa vurmaktır resim. Kalemin her kağıda dokunuşu; onlarca duyguyu ifade eder ve her fırça darbesi onlarca düşünceyi barındırır içinde. Bazen umuttur renkler, bazen mutluluk, bazense kelimelere dökülemeyen hüzün. Çocuklarımızın duygularını renklerle yansıttığı, resmin diliyle anlaşacağımız bir yolculuğa çıkacağız birazdan hep birlikte” dedi.

44 ESER SERGİLENDİ

Sözlerini sürdüren Yılmaz, “Bizlere bu yolculukta 15 öğrencimizin Halk Eğitim Merkezimiz bünyesinde açmış olduğumuz kurslarımızda yaptıkları, ancak pandemi nedeniyle sergileyemediğimiz 2018-2019 Eğitim Öğretim yılındaki ve Okulumda Sanat, Okulumda Spor Projesi kapsamında 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılındaki birbirinden değerli 44 eseri eşlik edecek olup, bize bu renkli yolculuğu hazırlayan, kağıtları, tuvalleri resimlerle süsleyerek bir şiire benzeten Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Ferdi Tüner’i ve çocuklarımızı yürekten kutlarken, bu yolculukta bizlere yoldaş olduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyor ve kelimelerin olmadığı şiir dünyasının kapılarını açmak üzere dünyaya; Sayın Kaymakamımızı davetimi arz ediyorum” dedi.

ÖĞRENCİLERE VİZYON KATIYOR

Kurs öğretmeni Ferdi Tüner ise, “Pandemiden önce bir grup öğrenciyle başladığımız bir kurstu. O yıl pandemi başlayınca hazırlarını yaptığımız sergiyi açamamıştık. Pandemi sürecinden sonra kursumuz yeniden başladı. Sergi hevesimiz yeniden ortaya çıktı. O zaman gerçekleştiremediğimiz sergiyi bu yıl açma şansı yakaladık. 15 öğrencimizi yaptığı 55 eserin 44’ünü burada sergiledik. Pano ve yer sıkıntısı sebebiyle bazı eserleri çıkaramadık. Öğrencilerimizi resim öğretirken onları aynı zamanda Güzel Sanatlara hazırlıyoruz. Öğrencilerimizi Güzel Sanatlara hazırlarken resim öğretmenliğinin yanı sıra İç Mimarlık, Grafik Tasarım, Endüstriyel Tasarım, Seramik, Heykel gibi farklı alanlara da yönelebileceklerini ifade ediyoruz. Önlerinde Akademisyenlik gibi alternatifler de mevcut” şeklinde konuştu.