Karacasu Belediyesi tarafından İller Bankasından alınan 500 bin lira hibe ile içerisinde mesire alanları, kafeterya, voleybol, basketbol sahası, çocuk oyun alanları, yürüyüş ve bisiklet yolu, spor alanları olan millet bahçesi kazandırıldı. Yayla havasını merkez yakın bir konumda yaşatacak olması sebebiyle güzel bir yatırım olduğu ve ilçenin yeni sosyal yaşam merkezi olacağı yorumları yapılan Millet Bahçesi faaliyete geçmeden kendini bilmezlerin yuvası oldu. Hava kararıncaya kadar ailelerin gelip güzel vakit geçirdiği sosyal yaşam alanının geceleri bambaşka bir yere dönüştüğünü ifade edilirken Belediyenin yapıların kapılarını dahi kilitlememesi tartışma konusu oldu. Millet Bahçesinin yakınında evi bulunan Yaşar Akgün belediyeye defalarca söylemesine rağmen önlem alınmadığı öne sürdü. Son yaşanan olay sonrası Belediye Temizlik İşleri Müdürü ve belediye ekipleri Millet Bahçesine gelirken zararla ilgili tutanak tutuldu. Yapıya son zarar verenler tespit edilirken zararın bunlardan karşılanacağı öğrenildi.

“MİLLETİN PARASI BU KADAR MI DEĞERSİZ?”

Son olarak Millet Bahçesinde bulunan kafeterya olarak yapılan binanın pencere ve kapıları içeriye giren gençler tarafından kırılırken koşup yetişen Akgün, “Burası Karacasu Millet Bahçesi. Burası daha hizmete açılmadı ama kapısı penceresi kırılmaya başlandı. Hava kararıncaya kadar her şey güzel. Aileler geliyor, gençler geliyor ama hava karardıktan sonra burası Teksas. Silahlar atılıyor. Evimizin balkonunda geceleri oturamıyoruz. Belediyemiz kendi malına böyle mi sahip çıkıyor? Yeni yapılan seramiğin üzerine ateş yakmışlar, kapı pencereleri parçalamışlar. Yazık değil mi bunlar bizim paramızla yapılmıyor mu? Ben dün gittim 787 lira emlak vergimi ödedim. Diğer evin parasını yatırdım 90 lira. Milletin parası bu kadar mı değersiz?” dedi.

"DAHA FAZLA DENETİM YAPILMALI"

Sözlerini sürdüren Akgün, “Kapıları kilitleyin diye kaç sefer söyledim. 5 sefer bunu dile getirdim. Kilitlesek de açıyor diyorlar. Bunun önlemi alınamaz mı? Belediye Emniyete buraya önem verilmesini söyleyemez mi? Bugün gündüz vakti neredeyse mutfak dolaplarını göçüreceklerdi. Ben cinayet işleniyor diye geldim. Bağıra bağıra pencerelere doğramalara vuruyorlardı. Benim geldiğimi fark edince kaçtılar. Hatta ceketini unutmuş biri. Ben belediyeyi aradım. Belediye Temizlik İşleri Müdürü geldi. Zabıtalar geldi” dedi.