TRT sanatçısı Ahmet Kadri Rizeli’nin konuk sanatçı olarak katıldığı konser, dinleyicileri mest etti. Nazilli Kaymakamlığı Türk Sanat Müziği Korosu, 2 yıl süren pandemi döneminin ardından muhteşem bir konser ile sanatseverlerle buluştu.

3 SAAT SÜRDÜ


Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen ve üç bölümden oluşan konser yaklaşık 3 saat sürdü. Mine Aytan’ın sunum yaptığı konserde, Müzik Öğretmeni Mustafa Dinçkol, koro şefliğini üstlendi. Sanatseverlerin unutulmaz anlar yaşadığı ve kulaklarının pasının silindiği konsere Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Erol Angın, İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Ali Gökbaraz, Aydın Barosu Nazilli Temsilcisi Av. Emel Şahin, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, Şube Müdürü Latif Akgün ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TÜRK BAYRAĞI DAĞITILDI


Konsere 22 kadın, 14 erkek solist ve 10 saz ekibiyle sahneye çıkan Nazilli Kaymakamlığı TSM Korosu’nunun Tango Alla Turca Yaşayan Efsaneler Konseri’nde aralarında ‘Takvimlerden Haberin Yok mu?’, ‘Boş Çerçeve’, ‘Fikrimin İnce Gülü’, ‘Güz Gülleri’, ‘Gönlümün Sultanısın’, ‘Mavi Boncuk ve Senden Başka’ gibi 18 eserin yanı sıra ‘Yiğidim Aslanım Burda Yatıyor’, ‘Bir Başkadır Benim Memleketim’ ve İzmir Marşı hep bir ağızdan okundu. Konserin üçüncü bölümünde ise TRT sanatçısı Ahmet Kadri Rizeli, sevilen eserlerini icra etti. Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği konserin finalinde izleyicilere Türk bayrağı dağıtıldı.

“ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR”


Koroların Nazilli'nin kültür, sosyal hayatına birçok katkı sağladığını ifade eden konserde açıklama yapan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Fevkalade güzel gecede yıldızlar yağdı. Değerli sazların emeklerine sağlık. Hemşehrilerimize teşriflerinden dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Nazilli'nin sanata olan düşkünlüğünü, ilgisini gösteren siz değerli misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Sayın kaymakamımıza da çok teşekkür ediyorum. İyi ki varlar. Nazilli'nin kültür, sosyal hayatına birçok katkı sağlıyor” dedi.

“NAZİLLİ’MİZİ ZENGİNLEŞTİRİYOR”


Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy, “Gerçekten emekleriyle moralleriyle bizlere de moral verdiklerini ifade ederek, “Pandemiden sonra böyle güzel bir gecede yine tekrar bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Öncelikle bu organizasyonun mimarı olan Mustafa Dinçkol hocama şükranlarımı iletmek istiyorum. Sadece bir organizasyon yapmıyor hem Nazilli’mizi zenginleştiriyor, hem de bizlere moral motivasyon veriyor. Bizim ayakta durmamızı, güçlü olmamızı ve neden güçlü olmamız gerektiğini her defasında gösteriyor. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Her alanda Nazilli’yi ilgilendiren her şeyde imzası var. Ben kıymetli grup üyelerimize ve saz ekibine ayrıca şükranlarımı sunmak istiyorum. Gerçekten emekleriyle moralleriyle bizlere de moral verdiler. Sağ olun var olun, ağzınıza sağlık. Bu işler kolay değil, gerçekten gönüllülük ile yapılacak şeyler. Bu sahne bugün doldu. Nazilli bir kere daha önemli bir şeyin altına imza attı. Genciyle yaşlısıyla neler yapılacağını düşünmemizi sağlayarak umutlarımızı yeşertti. Ben hem koromuza hem de sizlere böyle bir gece yaşattığınız için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Sanat dolu gecenin sonunda Kaymakam Arısoy ve Başkan Özcan tarafından TRT Sanatçısı Ahmet Kadri Rizeli, Mustafa Dinçkol, TRT İstanbul Radyosu efsane efektörü Korkmaz Çakar, eski bando şefi klarnet üstadı İmdat Elmas'a çiçek ile çeşitli hediyeler takdim edildi. Konserin ardından toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.