Olay, Efeler ilçesi Üçgözler mevkiinde meydana geldi. Özel bir bankada tarımsal danışman olarak görev yapan evli ve bir çocuk babası Serkan Demirel, 2014’ten bu yana profesyonel olarak federasyonun düzenlediği organizasyonlarda pedal çeviriyordu. Bodrum’da düzenlenecek bisiklet yarışına hazırlanan Demirel, bisiklet sürerek antrenmana gittiği Kemer Mahallesi’nden Balıkköy’e dönüşünde Üçgözler mevkinde 15 köpeğin saldırısına uğradı. Köpeklerin saldırısından kurtulmak için bisikletiyle hızlanan sporcu, bir anda karşısına çıkan köpeğe çarpmamak isterken bisikletten düşerek yola savruldu. Yardımına koşan çevredeki insanların yardımıyla kurtulan Demirel, özel bir hastaneye başvurdu. Hastanede yapılan kontrollerde sporcunun omzundaki köprücük ve apolet kemiğinin kırıldığı tespit edildi. İzmir’de ameliyat geçiren Demirel’in evde tedavi süreci devam ediyor.

SPORCULUK HAYATIM TEHLİKEDE


Talihsiz olayın ardından sporculuk yaşamının tehlikeye girdiğini belirten Demirel, “Profesyonel olarak bisiklet sürüşleri yapıyorum. Yılda ortalama 20 bin kilometre sürüş yapıyorum. Şimdiye kadar gittiğim yerlerde sokak köpekleriyle karşılaştım. Ama ilk kez böyle bir olay yaşadım. Antrenman yaparken arkamdan 15 civarında köpek beni kovaladı, bu sırada başka bir köpek önüme çıkınca ona çarpmamak için direksiyonu kırıp yola düştüm. Hastanede omzumun iki yerinden kırık olduğu tespit edildi. Ameliyat geçirdim. Şuan ağrılardan uyuyamıyorum. Bisiklet kullanırken vücudumun tümünü hareket ettiriyoruz. Henüz doktorlar bir şey söylemedi ancak ben sporculuk yaşantımın tehlikeye girmesinden endişe ediyorum” dedi.

KÖPEKLERİN TOPLANMASI GEREKİR


Olayla ilgili suç duyurusunda bulunacağını da ifade eden Demirel, “Bana saldıran köpekler normal sokak köpekleri değil. Hepsi iri, kısa tüylü ve kaslı hayvanlardı. Muhtemelen önce birileri sahiplenmiş daha sonra doğaya terk ettiği köpeklerdi. Saldırının olduğu yer şehrin çok uzağında değil. Bu köpeklere belediyenin önlem alması gerekiyordu. Burada bir ihmal gördüğüm için suç duyurusunda bulunacağım. O köpeklerin oradan bir an önce toplanması gerekir” diye konuştu.