AYESOB’un geçtiğimiz hafta sonu yapılan Genel Kurulu’nda aldığı 324 oyla rakibi Selahittin Çetindoğan’ı 54 oy farkla geride bırakarak başkanlığa seçilen Muhammet Ali Künkcü, eşi Melda Künkcü ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte İl Seçim Kurulu’na geldi. Mazbatasını teslim alan Künkcü, daha sonra AYESOB’da düzenlenen devir teslim töreninde görevi eski başkan Selahittin Çetindoğan’dan devraldı.

DUALAR EŞLİĞİNDE KURBAN KESİLDİ

AYESOB binasına geldiğinde personel tarafından karşılanan Künkcü için dualar eşliğinde kurban kesildi. Kurbanı kesen Aydın Celepler ve Kasaplar Odası Başkanı İsmail Kadı, kestiği kurbanın kanını Künkcü’nün alnına sürerek ‘hayırlı olsun’ dileğinde bulundu. Çetindoğan ise yeni başkan Künkcü’yü makam odasının kapısında çiçekle karşıladı. Başkan Künkcü de eski başkan Çetindoğan’a çiçek vererek hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

VAATLERİMİZİ YERİNE GETİRECEĞİZ

AYESOB’un başkanlık koltuğuna oturan Künkcü, ilk mesajını da Aydınlı vatandaşlara verdi. Vatandaşlardan esnafa sahip çıkmaları çağrısında bulunan Künkcü, “Aydın’ımızın insanlarını esnaftan alışveriş yapmaya davet ediyoruz. Esnaf, hayat, ekonomi, ülkemizin barometresi demek. Marketlerden değil esnaftan alışveriş yapalım. Esnaftan alışveriş yapalım herkes mutlu olsun. Aydınlıları esnaftan alışverişe davet ediyorum” dedi. Başkan Künkcü, ayrıca görev süresince herkesin başkanı olacağını belirterek seçim öncesi verdiği vaatleri yerine getireceğini de ifade etti. Devir teslim töreninin ardından Başkan Künkcü, eski Başkan Çetindoğan’ı birlik binasından uğurladı.