Sultanhisar Belediyesi rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal kültürel alanda yaptığı çalışmalarla da adından söz ettiriyor. Geleneksel hale gelen ve Pandemi nedeniyle 2 senedir yapılamayan Uluslararası Sultanhisar-Atça Nysa Çilek, Tarım, Kültür ve Sanat Festivali’nin bu sene 51’incisi gerçekleştirilecek.

COŞKU TAVAN YAPACAK


Yerli yabancı halk oyunları ekiplerinin renk katacağı festivalde Nysa Zarafet Güzeli ve Çilek Güzeli de seçilecek. Aynı zamanda Perşembe ve Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri de düzenlenecek konserlerle coşku tavan yapacak. Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Nysa Çilek, Tarım, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenecek etkinlikleri duyurarak bütün vatandaşları festivale davet etti.

“BÖLGENİN TANITIMI AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ”


Atça Belediye Oteli'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, festival programı hakkında bilgiler paylaştı. Festivalin bölgenin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu dile getiren Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, “Sultanhisar'da Portakal Panayırı adı altında ilk kez 1940 yılında yapılmaya başlanan festival son yıllarda "Uluslararası Sultanhisar-Atça, Nysa, Çilek Tarım Kültür ve Sanat Festivali" ismiyle her yıl Mayıs ayında yapılmaya devam etmektedir. Festivalimizin 2 ayağı var. Birincisi Nysa Harabeleri ile ilgili tanıtım, 2’nci ayağı polikültür tarım yapan Sultanhisar ilçemizin bu çalışmalarının tanıtılması. O anlamda iyi bir hazırlık yaptık. Bu sene biliyorsunuz, Macaristan’dan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden, Makedonya ve Hindistan’dan olmak üzere toplam 5 ülkeden misafirleri ağırlayacağız. Ülkemizden de 7-8 tane yerli halk oyunları ekibimiz var. Ücretsiz Halk konserlerimiz olacak. Perşembe Cuma Koliva Grubu sahne alacak, Cumartesi günü Cem Belevi Sultanhisar’da, Pazar günü de Tuğçe Kandemir Atça’da sahne alacak. 2 senedir pandemiden dolayı bu tür etkinlikler yapamamıştık. Hem halkımız hem de insanlarımız birlikte olmayı özledik. Festival aynı zamanda bölgemizin tanıtılması noktasında da çok önemli. İnşallah hiçbir problem yaşanmadan festivalimizi gerçekleştirebiliriz. Bu festivalin organizasyonu ve misafirlerimizin konaklama ihtiyaçlarını yardımlarını esirgemeyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a çok teşekkür ederim. Festivalimize ulaşabildiğimiz herkesi bekliyoruz. Biz 10-12 bin civarından misafir bekliyoruz” dedi.

FESTİVAL PROGRAMI


19 Mayıs Perşembe 21.00 Yerli Yabancı Halk Oyunları gösterisi (Sultanhisar) 21.30 Aydın Büyükşehir Bld. Sanatçıları Halk Konseri (Sultanhisar) 21.30 Koliva Halk Konseri (Atça) 20 Mayıs Cuma Festival açılış programı (Sultanhisar) 16.30 Sanayi Camii önünden kortej yürüyüşü 17.00 Festival açılışı 18.15 Çilek tanıtım programı ve yarışma ödül töreni 19.00 Nysa tanıtım gezisi 21.30 Koliva Grubu halk konseri (Sultanhisar) 21.30 Selcan Temel halk konseri (Atça) 21 Mayıs Cumartesi (Sultanhisar) 20.00 Nysa Zerafet Güzeli Yarışması 21.30 Cem Belevi Konseri 22 Mayıs Pazar (Atça) 10.00 Geleneksel boğa güreşi 20.00 Çilek Güzeli Yarışması 21.30 Tuğçe Kandemir Halk Konseri.