Aydın Ses Gazetesi olarak bu özel günde üniversite ve lise öğrencileri ile birlikte 19 Mayıs Ulusal Egemenlik ve Spor Bayramı için özel röportaj hazırladık. Gençler 19 Mayıs Ulusal Egemenlik ve Spor Bayramı için kutlamaları çok özlediklerini ve heyecanlı olduklarını gazetemize anlattı.
Öğrencilerimize 19 Mayıs Ulusal Egemenlik ve Spor Bayramı ile ilgili görüşlerini sorduk.
Üniversite öğrencisi Nesihan Ak, “Türk gencine tüm benliği ile inanan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Gençliğe Hitabesinde, “Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.” diyerek Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlerine emanet etmiştir ve Türk genci tıpkı bugüne dek olduğu gibi vatanını gururla korumaya devam edecektir, etmelidir” dedi.
Üniversite Öğrencisi Gökhan Uzan, “19 Mayıs bizim için çok önemli bir tarihtir. Çünkü 19 Mayıs günü, Atatürk milletimizi kurtarmak amacıyla ilk adımını Samsun'a atmıştır. Bu da bize inandığımız yolda ilk adımı atmanın ne kadar önemli olduğunu vurgular. Mustafa Kemal Atatürk, ülkeyi kurtarmak için Samsun'a gelmeseydi her şey çok kötü olacaktı. Bu yüzden 19 Mayıs kurtuluşun dönüm noktası olmuştur. Bize de 19 Mayıs'a önem vermek ve onları her zaman olduğu gibi saygı ve sevgiyle anmak düşer" şeklinde konuştu.
Lise 10. sınıf öğrencisi Batuhan Genç, “19 Mayıs benim için emperyalizme karşı durulan il ayağa temsil ediyor. 2 yıldır pandemiden dolayı kutlayamadık. Gerçekten çok özledik ve heyecanlıyız. Bizler de Ata’mızın bizlere emanet ettiği bu bayramı gururla koruyacağız” diye konuştu.
Lise son sınıf öğrencisi Alperen Tok, “Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak ve bizden sonraki nesillere teslim etmenin en büyük görevimiz olduğunun bilincindeyiz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun. Pandemiden dolayı 2 yıldır kutlayamadığımız Ata’mızın bizlere armağan ettiği 19 Mayıs Ulusal Egemenlik ve Spor Bayramını en güzel şekilde kutlamaya hazırlandık. Atatürk’ün biz gençlere armağan ettiği bayram bizleri çok özel hissettiriyor. Bu da ayrı bir mutluluk biz gençler için” dedi.
Lise öğrencisi Duhan Utku Kesgin, “Ulu önder Atatürk’ün biz gençlere verdiği güzel ve önemli bir bayram. 19 Mayıs, Türk Milleti'nin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı ve aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği günün adıdır. 19 Mayıs olmasaydı 30 Ağustos da olmazdı. O yüzden benim için ayrı bir önemi var. Heyecanlıyız yaklaşık 2 yıldır pandemi tedbirlerinden dolayı kutlayamadık. Gerçekten çok buruk geçirdik ve çok özledik. Etkinlikler hazırladık bu sene büyük bir coşkuyla kutlayacağız” ifadelerine yer verdi.
10 sınıf öğrencisi Yağmur Köpenekli, “19 Mayıs Ulusal Egemenlik ve Spor Bayramı biz gençler için gerçekten çok özel bir bayram. Bize Ata’mızdan hediye edilmiş en özel günlerden biri. Tabi ki çok heyecanlıyız. Kutlamaları gerçekten çok özlemiştik. Elimizden geldiğince tüm etkinliklere katılacağız. Vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz" dedi.