Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu 2022 yaş çay taban alım fiyatını açıklamasının ardından çay fiyatlarına yüzde 43.7 zam geldi. 2022 ürünü yaş çay alım fiyatının yüzde 76 artışla kiloda 6,70 lira ve kilogramda 30 kuruş destek priminin açıklanmasının ardından Çaykur, çaya zam yaptı. Yüksek zam oranları vatandaşı zorlarken, Zafer Mahallesi 22 Sokak'ta market sahibi Mehmet Nuri Eşin, çay ve şekerde zamlı tarifeye geçmedi. Zamların açıklanmasıyla birlikte birçok market ve zincir mağazada etiketler değişirken, bazı fırsatçı market sahiplerinin çayları raftan toplaması ise tepkilere neden oldu.

'ÖRNEK HAREKETİYLE MÜŞTERİLERİN TAKDİRİNİ KAZANDI'

Nazilli’deki market işletmecisi Eşin ise çayları raftan kaldırmadığı gibi, fiyatlarda da artış yapmadı. Vatandaşın zorlu günlerinde küçük de olsa destek olmak isteyen Eşin, elindeki çay stoğunu bitirinceye kadar eski fiyattan satma kararı aldı. Sosyal medya hesabından da zamsız çay ve şeker sattığını duyuran paylaşımlar yapan Eşin, bir taraftan müşterilerinin memnuniyetiyle karşılaşırken çevre mahallede yaşayan vatandaşların da büyük ilgisiyle karşılaştı. Duyuruyu gören vatandaşlar, zamsız çay ve şekerlerden alma fırsatı buldu.

'STOK ÜRÜNLERİMİ ESKİ FİYATTAN SATACAĞIM'

Yapmış olduğu hareket ile müşterilerin takdirini toplayan Eşin, “Elimdeki çaylara zam yapmadım. Bunun öncelik sebebi insani duygularımdan dolayı. Zaten insanların alım gücü çok fazla düştü, paramız değer kaybediyor. En azından zamlı ürün alıncaya kadar çaya gelen zamları yansıtmayacağız. Stokta bulunan ürünlerimi eski fiyattan satmaya devam ediyorum. Çok güzel bir talep var. Sosyal medya hesabımızdan da duyurumuzu yaptık. Yoğun talepten dolayı müşterilerimize en fazla 2’şer adet satış yaptık ki tüm müşterilerimiz zamsız fiyattan yararlanabilsin” dedi.