Aydın’ın Kuyucak ilçesinde ilk kez kırsal bir mahallede bilim fuarı gerçekleştirildi. Her yıl TÜBİTAK tarafından düzenlenen 4006 Bilim Fuarı seçmelerinde sergileme hakkı kazanan Kuyucak ilçesinin kırsal Başaran Mahallesi Başaran Ortaokulu öğrencileri toplam 20 proje ile görücüye çıktı.

OKUL BAHÇESİNDE SERGİLENDİ

Proje yürütücüsü Tülün Özdemir öncülüğünde 7 danışman öğretmen ve 36 öğrenciyle hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda 6 adet araştırma, 8 adet inceleme ve 6 adet tasarım olmak üzere 20 adet proje okul bahçesinde sergilendi. Okul Müdürü Serkan Eker’in ev sahipliğinde yapılan bilim fuarına Kuyucak Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, Kuyucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Karadağ, şube müdürü Erdinç Akkaya, okul müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve aileleri eşlik etti.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERDEN BİLGİ ALDILAR

Kaymakam Fehmi Sinan Niyazi ve protokolün katılımıyla açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından projeler tek tek gezilerek öğretmen ve öğrencilerden bilgi alındı. Son olarak iş adamı Ahmet Uluhan’ın desteğiyle yapılan kütüphanenin açılışı alkışlar eşliğinde yapıldı.

"ÖZVERİLİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞTILAR"

Başaran Ortaokulu Müdürü Serkan Eker, açılışta yaptığı konuşmada, "TÜBİTAK'in desteğiyle bu yıl okulumuzda birincisini düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda 6 adet araştırma, 8 adet inceleme ve 6 adet tasarım olmak üzere toplam 20 projemiz bulunmaktadır. 36 öğrencimiz 7 danışman öğretmen nezaretinde özverili bir şekilde çalıştılar. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir” sözlerini kaydetti.