Akyeniköy Şehit Soner Turan Ortaokulu salonunda gerçekleştirilen panele Didim Kaymakamı Mustafa Yiğit, Didim Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Deveci, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Alamettin Hatipoğlu, Didim Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım, diğer ilgili kurum yetkilileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Panel öncesi Didim’de yaşayan gönüllüler ve misafir hocalar ile birlikte Didim çevresinde bulunan gelişigüzel atılmış plastikler toplandı ve geri dönüşüm ünitelerine gönderildi.

Kooperatif Başkanı Günay Yavaş’ın açılış konuşması ile panel başladı. Konuşmasında; 2018 yılında kurulan Akyeniköy Balat Tarımsal Kalkınma Kooperatifi öncülüğünde GEKA Güney Ege Kalkınma Ajansı’na "Zeytin yiyorum yaşamı seviyorum" projesi kapsamında Didim ilçesine olduğu gibi Söke, Kuşadası ve komşu ilçe Milas’ta bulunan sofralık zeytin üretip marka tescilini almış fakat hijyenik ortamda gıda yönetmeliğine göre paketleme sorunu yaşayan üreticileri büyük bir yükten kurtardıklarını söyledi.

Panelistlerden Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Temel söz aldı. Çevre bilincinin önemli olduğunu ve etrafa atılan her plastiğin ve çöpün sağlığı bozduğunu kaydeden Temel, toprağın, suyun ve havanın kirletildiğini ve tüm canlıların sağlıklarını tehdit edilerek kanser gibi hastalıkların gün geçtikçe arttığını söyledi. Öğrenciler ile diyaloglar kurarak çevre bilincinin aşılanmasını, çevreyi kirletmemeleri gerektiğini belirten Temel, sağlıklı yaşamı öğrenmeleri gerektiğinden bahsederek konuşmasını sonlandırdı.

Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu Genel Koordinatörü Ziraat Yüksek Mühendisi Erdal Göncü ise “Döngüsel Tarım ve Yaşamımızdaki Önemi” üzerine bir konuşma yaptı. Özellikle de çiftçiler ile diyaloglar ve soru cevap içinde geçen konuşmasında toprağın önemi, doğal gübreleme vs konularında bilgiler verdi. Panel sonunda öğrenciler ve katılımcılar ile beraber hatıra fotoğrafları çekilerek kokteyle geçildi.