Ata tohumlarına sahip çıkarak gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan Aydın Büyükşehir Belediyesi, kendi tesislerinde ata tohumunda elde ettiği fideleri vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. İki hafta önce gerçekleşen fide dağıtımı sonrası vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla 130 bin fide daha vatandaşla buluşturuldu. Efeler ilçesindeki Atatürk Kent Meydanında kurulan stantlarda dağıtılan domates, biber, patlıcan, acur, salatalık fideleri kısa sürede tükendi.

YOĞUN TALEP VAR

Fide dağıtımında yer alan Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Barış Altıntaş, ata tohumlarına Aydınlılardan yoğun ilgi olduğunu söyledi. Ata tohumlarına sahip çıkılması noktasında Başkan Özlem Çerçioğlu’nun da duyarlılık sergilediğini dile getiren Altıntaş “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun tarıma desteği devam ediyor. Tüm ilçelerde ata tohumlarından elde ettiğimiz fideleri vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Fide dağıtımını daha önce Efeler ilçemizde yapmıştık. Efeler ilçemizden gelen yoğun talep üzerine yine 130 bin adet domates, biber, patlıcan, acur, salatalık fidelerimizi vatandaşlarla buluşturduk. Vatandaşlar çok yoğun talepte bulunduğu için ikinci kez Efeler’de yaptık” dedi.

FİDE DAĞITIMI SÜRECEK

Ata tohumundan üretilen fidelerin dağıtımının devam edeceğini ifade eden Altıntaş, “Ekonomik olarak çok zor durumdan geçen vatandaşlarımızın evinde bu tip sebzeleri yetiştirmesi için, ev ekonomisine katkı sunması ve ata tohumlarımızı yetiştirmek amaçlı yaptığımız bir çalışma bu. Bundan sonra dağıtımlar devam edecek. Tarımla ilgili çalışmalarımız devam edecek. Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na vatandaşlarımız teşekkürlerini iletti. Hem üreticinin hem de vatandaşın yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.