Avcı’ya kanunen olabilecek üst limitten maaş verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi. Muhalefet üyeleri maaşın rakam olarak belirlenmesini isterken Cumhur İttifakı oran olarak belirlenmesinde ısrarcı oldu. Belediye Başkanı maaşının üçte ikisini alması kararlaştırılan Avcı’nın maaşı 9 bin 330 lira oldu. Belediye toplantı salonunda bir önceki meclis zaptının oylanması ile başlayan meclis toplantısında daha sonra Belediyeye ait 2021 yılı idari ve kesin hesap cetveli görüşüldü. 1 Ocak 2021 ile 31 Aralık 2021 tarihleri arasını kapsayan bütçe uygulama sonuçları tablosu meclis üyelerine dağıtıldı. Bu tabloda bütçe gideri toplamının 30 milyon 245 bin 730 lira, bütçe geliri toplamının 25 milyon 617 bin 383 lira olduğu görüldü. CHP’li Belediye Meclis Üyesi Erdinç Gümüş, “Bütçedeki 4 milyon açık nereden kaynaklanmaktadır? Bununla ilgili 2022 yılında bir plan program var mıdır?” şeklinde soru yöneltti. Mali Hizmetlerden Güngör Çelik, “Yıl sonunda emanete aldığımız faturalardan kaynaklanıyor. Bu sebeple gider fazla gözüküyor. Aslında bir eksik yok” şeklinde yanıt verse de Belediye Başkanı Mehmet Erikmen, “Erdinç Bey’in sorduğu o değil. Medya önünde de söyleyelim. Onun bilgisini vereceğiz” dedi.

GÜNDEME İLAVE KONULAR

Ardından Yaylalı Mahallesi 295 ada 3 parselin trafo alanı amaçlı imar planı değişikliği görüşüldü. Gündem maddesi İmar Komisyonuna sevk edildi. Ataeymir Mecidiye Mahallesindeki 133 ada 1 parselin hisseli satışının yapılması hususu görüşüldü. Bu konuda, “Daha önce burada bir çalışma yapmıştık. Bir vatandaşımız kendi yerinde yapılmadığı için dilekçe verdi. Tapu alanı 678 metrekare. 395 metrekaresi bizim” şeklinde bilgi verildi. Gündem maddesi komisyona sevk edildi. Gündeme ilave konulara geçilirken Başkan Erikmen, “Geyre Mahallesinde Belediye varken daha önce İmar Kanunu 18. Madde uygulaması yapılmış, daha sonra mahkeme kararıyla iptal edilmişti. Büyükşehir yasası çıkınca mahkeme vatandaşları haklı bulmuş ve 18 uygulamasını durdurmuştu. Biz bunu Yaykın Mahallesi ile birlikte başlatmak istiyoruz” dedi. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

AVCI’YA ÜST LİMİTTEN MAAŞ

Daha sonra Belediye Başkan Yardımcısı Erbil Avcı’nın maaşını belirlemesine geçildi. Erikmen, “Meclis üyemiz Sayın Erbil Avcı’yı Başkan Yardımcısı olarak atadım. Ücretini belirleyeceğiz. Başkan maaşının üçte ikisini almasını öneriyoruz” dedi. Erdinç Gümüş, “Biz rakamı belirleyelim öyle oylayalım” şeklinde öneri getirdi. Erikmen, “Oran olarak belirleyelim ki başkan maaşını arttığında başkan yardımcısı maaşı da artabilsin” yanıtını verdi. Yazı İşleri Müdürü Sedat Kesici, rakam olarak belirlenirse temmuz ayında başkan maaşına gelecek zamdan Erbil Avcı’nın yararlanamayacağını ifade etti. CHP’li İbrahim Kayahan, “Erdinç Gümüş o kadar yıl belediye başkanlığı yaptı. İşçi maaşından düşük oy aldı. Oran değil rakam olarak belirlenmeli” diye tepki gösterdi. Başkan Erikmen, başkan maaşının üçte ikisi olarak karar aldıklarını buna göre oylama yapacaklarını ifade etti. Belediye Başkan Yardımcısı Erbil Avcı’nın maaşının başkan maaşının üçte ikisi kadar olması oy çokluğu ile kabul edildi. Başkan maaşının net 14 bin lira olduğu ifade edilirken başkan yardımcısının maaşı da 9 bin 330 lira olarak belirlendi. Başkan maaşı arttığında otomatik olarak başkan yardımcısının maaşının da artacağı kaydedildi.

ASKİ’YLE PROTOKOL İÇİN YETKİ VERİLDİ

Bir diğer gündem maddesinde Belediye Başkanı Mehmet Erikmen’e ASKİ ile protokol yapması için yetki verildi. ASKİ’nin alt yapı çalışmaları sonrası açılan yolların Karacasu Belediyesi tarafından kapatılması uygulamasına bir süre önce yaşanan anlaşmazlık sonucu son verilmişti. Bu uygulamanın geri gelmesi için Karacasu Belediyesi ile ASKİ arasında protokol yapılacağı bilgisi verildi. Erikmen, “O gün için 38 lira vermişlerdi kabul etmemiştik. Şimdi 70 lira ve bunun artıları olacak” dedi. İbrahim Kayahan, “Ben ilkokul mezunuyum. O gün mazotun litresi kaç paraydı şimdi kaç para. O gün kabul etmediğiniz rakamlar bugünkü arasında çok bir fark yok. O gün niye kabul etmediniz? Mesele bu. Ama ben gündem maddesini kabul ediyorum” dedi. Oy birliği ile gündem maddesi kabul edildi.

“SULANDIRMA” TARTIŞMASI

Belediye Başkanı Mehmet Erikmen, belediye norm kadrosundaki 2. Dereceli zabıta müdürlüğü kadrosunun birinci derece Zabıta Müdürlüğü kadrosuyla değiştirilmesi konusunda bilgi verirken CHP’li Muammer Yıldız, bu gibi konuların gündeme yazılmayıp daha sonra gündeme getirilmesine tepki gösterdi. Yıldız, “Benim burada itirazım var. Bu gündeme neden yazılmıyor da son anda geliyor. Böyle meclis yönetilmez” dedi. Erikmen, “Ek gündem diye bir şey vardır. Kabul ediyorsan et, etmiyorsan sulandırmaya gerek yok. Geçen hafta iptal edilen gündem öncesinde bunu yazdık. Meclisin zamanı değişse de gündem değişmedi” şeklinde yanıt verdi. Yıldız, sulandırma sözü sebebiyle tepki gösterirken zaman zaman karşılıklı atışmalar yaşandı.

ÖNCE TARTIŞMA SONRA ÇAY EŞLİĞİNDE SOHBET

Meclisin sonunda Millet İttifakı’nın Ataeymir Mahallesindeki hisseli yerler hakkında verdiği, “133 parsel 1 ada ve 134 Parsel 1 Adadaki belediye hisselerinin birleştirilerek ihaleye çıkılmasını talep ediyoruz. Bu belediyenin menfaatine olacaktır” şeklindeki önerge okundu. İbrahim Kayahan, önergeyi okuyan Yazı İşleri Müdürü Sedat Kesici’nin başını manidar bir şekilde sallamasına tepki gösterdi. Önerge imar komisyonuna sevk edildi. Zaman zaman gerginliğe sahne olan toplantı sonunda Cumhur ve Millet İttifakı üyeleri hep birlikte Başkan Erikmen’in odasına geçerek çay eşliğinde sohbet etti.