Aydın merkezli olarak 26 Nisan 2015 tarihinde kurulan, Denizli ve Muğla'da da faaliyet gösteren ve bünyesinde 14 yılık Uluslararası Yeni Fikir Dergisi bulunan Yeni Fikir Stratejik Araştırmaları Merkezi (Yeni Fikir SAM), yuvarlak masa toplantılarına devam ediyor. Ege Bölgesi'nin ilk ve tek düşünce ve proje temelli kuruluşu olan Yeni Fikir SAM'ın bu ayki toplantısının konuğu, Adnan Menderes Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz oldu. TEŞEKKÜR ETTİ Yeni Fikir SAM Başkanı Mesut Mezkit, merkez olarak her ay düzenli olarak toplantı yaptıklarını belirterek, "İlimizin, ülkemizin kalkınma ve gelişmesini önemsiyoruz. Bu duruma katkı sunmak amacıyla her ay düzenli olarak yuvarlak masa toplantısı yapıyoruz. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bu ayki toplantımızda Prof. Dr. Sayın Hüseyin Yılmaz hocamız ile bir araya gelmekten büyük keyif aldık. Kendisine toplantımıza katılıp, bizleri bilgilendirdiği için çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

“ŞİRKETLERİN BAŞARISINI BELİRLEYECEK”

Yuvarlak masa toplantısının konuğu olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Yılmaz da, "Teknolojide Stratejik Planlama: Metaverse" konusunda konuştu. Metaverse teknolojisinin artırılmış veya sanal gerçeklik olduğunu belirten Yılmaz, insanların belirli cihaz ve teknolojilerle sanal ortamda etkileşime girmesine imkan sunduğunu söyledi. Şirketlerin satıştan finansa, finanstan araştırma-geliştirmeye ve müşteri ilişkilerine kadar pek çok değişen faaliyetinde metaverse teknolojisini benimsemesi gerektiğini anlatan Yılmaz, “Gelecekte metaverse teknolojisi şirketlerin başarısını belirleyecektir. Bu teknoloji sayesinde pek çok olanağı elde edeceklerdir. Şirketler insan kaynaklarında, eğitimde, satış elemanlarını yetiştirmede, yeni ürünleri geliştirmede metaverse teknolojisini kullanacaklardır. Bitcoin de bu teknolojisinin finansal aracı olacaktır” dedi.

“GELECEĞİ ŞEKİLLENDİREN, TAMAMLAYICI TEKNOLOJİ OLACAK”

Şirketlerin karlılıklarını yükseltebilmek ve teknolojik olarak daha güçlü kapasitelere ulaşabilmek amacıyla metaverse bakış açısına ve metaverse teknolojilerine daha bugünden hazırlıklı olmalarının kendilerinin yararına olacağını vurgulayan Yılmaz, “Aydın’daki işletmeler de işletme yöneticilerimiz de metaverse teknolojisinin ne olduğunu öğrenmeleri lazım. Bununla ilgili gelişmeleri yakından takip etmeleri lazım. Olanakları varsa bu teknolojiyi kendi birimlerinde mikro düzeyde, şirketin belirli birimlerinde daha bugünden uygulamaya çalışmaları lazım. Bu teknoloji gelecekte rekabette, verimlilikte, maliyetleri düşürmede etkili olacağına bütün dünya kabullenmiş durumda. İşletmeler için metaverse geleceği şekillendiren, tamamlayıcı teknoloji olacaktır” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Yılmaz’ın konuşmasını tamamlamasının ardından, toplantıya katılanlar, metaverse teknolojisi ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.