13 Mayıs Cuma günü başlayan, Türk turizminin dünü, bugünü ve geleceği konulu panelde, akademisyenler, kamu kurum temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve sektör temsilcilerinden oluşan 9 grup 4 oturum gerçekleştirdi.
Çalışma sonunda grup moderatörleri yapmış oldukları swot analizlerini, Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer’in yanı sıra Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, Yenipazar Belediyesi yetkilileri, akademisyenler, sivil toplum örgütü temsilcileri, kamu kurum temsilcileri ve turizm sektör temsilcilerine sunarak bilgilendirmede bulundu.

GASTRONOMİ TURİZMİ MUTLAKA GELİŞTİRİLMELİ


Yapılan sunumlarda özellikle sağlık turizminin ilimizde hızla yaygınlaştığı ancak bu hızlı büyümenin gelecekte ortaya çıkarabileceği olumsuzlukları önlemek için belirli standartların getirilmesi gerektiği ve bazı yasal düzenlemelerin yapılmasının önemi ifade edildi. Grup moderatörleri sunumlarını gerçekleşmesinden sonra, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi ve TUADER Başkanı Muharrem Tuna, yapılan çalıştay sonuçlarının çok değerli olduğunu ve yapılan önerilerin uygulanabilir olduğunu ifade etti. Bu çalışma sonucunda mutlaka Aydın ilinin bir yönünün ya da ürününün öne çıkarılması gerektiğini, gastronomi turizminin mutlaka geliştirilmesini ifade etti. Çalıştay sonrası mutlaka bir eylem planı çıkarılması ve bu planı takip edecek izleme komitesi kurulması gerektiğini söyledi.

'YAPILAN ÇALIŞMALAR BİZİM İÇİN ÖNEMLİ VE DEĞERLİ’


Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel de yapılan çalışmanın çok değerli olduğunu ve önerileri devletin imkanları ölçüsünde gerçekleştirmek için elinden geleni yapacağını ifade ederek, "Bir şeyi eleştirmenin kolay olduğunu ama yapmanın ne kadar zor olduğunun bilenlerdenim. Mutlaka bu çalıştayı da eleştirenler olacak ama bu çalıştayı yaptıkları için Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi, Davutlar MYO öğretim üyelerine ve Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer ve çalışanlarına, katkı sağlayan tüm katılımcılara teşekkür ederim" dedi.
Yapılan çalışmaların 30 gün içerisinde birleştirilerek Aydın ilinin turizm master planı ve raporunun çıkarılacağı, Aydın Valiliğine sunulacağı belirtildi. Çalıştayda görev alan Aydın Adnan Menderes Turizm Fakültesi öğrencilerine, çalıştay düzenleme kuruluna ve çalıştayı gerçekleştiren otele yapmış oldukları katkılar için teşekkür belgeleri verildi.