Aydın’da 82 odanın bağlı olduğu AYESOB’un Genel Kurulu, birlik binasındaki düğün salonunda gerçekleşti. Genel kurulun Divan Başkanlığı'nı Denizli Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeyi yaptı. Birliğin faaliyet ve denetim raporları oylanarak kabul edilmesinin ardından başkan adayları delegelere yönelik konuşma yaptı.

ÇETİNDOĞAN; “ZOR BİR DÖNEM GEÇİRDİK”


Birliğin mevcut başkanı Selahittin Çetindoğan, demokratik bir ortamda genel kurulun gerçekleştiğini belirterek, “Ülke olarak, esnaf olarak çok zor günler geçirdik. Pandemi bitti dedik ama bu sefer de ekonomik bir buhran başladı. Her gün zam geldi. Esnafımız yetişemedi hiçbir şeye. İnşallah bundan sonra güzel günler bizi beklesin diyorum. El ele, gönül gönüle esnaf ve sanatkârlarımız ile güzel günlere diyorum. ‘Kazanan kim olursa olsun, asıl kazanan esnaf olsun’ diyorum” dedi.

KÜNKCÜ VAATLERİNİ ANLATTI


Başkan Adayı Muhammet Ali Künkcü ise konuşmasında secim vaatlerini anlattı. Demirciler Sitesi’ni 36 ayda tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettiğini hatırlatan Künkcü, “Buna benzer projeleri il genelindeki tüm esnafımıza faydalandırmayı planlıyorum. AYPAZAR projesi ile üyelerimizin dijital satış imkanı sunacağız. Aydın'ın en büyük eksikliği olan fuar alanı için taşın altına elimizi koyacağız. Birlik bünyesinde yardım sandığı kuracağız. Üyelerimizin ham maddeye yüzde 40 indirimli alabilmesi için gereken çalışmaları yapacağız” diye konuştu.

YÖNETİCİ ADAYLARI BELLİ OLDU


Adayların konuşmaların ardından Beyaz ve Mavi listedeki yönetim kurulunda yer alacak isimler delegelere tanıtıldı. Çetindoğan’ın yönetim kurulu listesinde Hasan Eyefçi, Kamil Tavil, Semih Özmeriç, Metin Uyar, Nuri Şimşek, Ahmet Çalım, Mahmut Arslan ve Mustafa Ümit Coşkun bulunurken Künkcü’nin yönetim kurulu listesinde ise Uğur Anbarlı, Salih Kozalı, Olcay Akyıldız, Ahmet Tokmakoğlu, Murat Elgin, Adnan Tunçer, Yüksel Sabancı ve Hüdai Tosun yer aldı.
AYNI SANDIKTA OYLARINI KULLANDILAR
Daha sonra oy verme işlemine geçilirken üyeler isimlerinin yer aldığı sandıkların başına giderek oylarını kullandı. Her iki başkan adayı da 1 Nolu sandıkta oy kullanırken centilmence birbirlerine başarı dileğinde bulundular. Genel Kurula katılanlara, AYESOB yönetimi tarafından bavul hediye edilirken ile köfte ekmek ikramında bulunuldu.