CHP Kuşadası İlçe Başkanlığı, üyelerini genişletilmiş örgüt toplantısında bir araya getirdi. Pera Düğün Salonu’nda düzenlenen toplantıya CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Aydın Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi (YDK) Süleyman Bülbül, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, CHP Kuşadası Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Dağlı, CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç, CHP Kuşadası Gençlik Kolları Başkanı Berkcan Mutlu ile çok sayıda partili katıldı. Toplantının ilk bölümünde parti politikaları ve 18 Haziran 2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili genel bir değerlendirme yapıldı. Ardından CHP Kuşadası İlçe Başkanlığı yöneticileri tarafından üyelerine öbek ve mahalle komisyonları ile kadın kolları ve gençlik kollarının çalışmaları hakkında bilgi verildi. Yoğun ilginin olduğu buluşmada sık sık CHP’nin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde iktidarı devralmaya hazır olduğu vurgulandı. Fikirlerini belirtmek için söz alan üyeler, Yargıtay 3'üncü Dairesi’nin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 3 ayrı davadan aldığı cezaları onamasına sert tepki gösterdi. İkinci bölümde ise Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, görev yaptığı 1000 günlük sürede hayata geçirdiği projeler ve kente yapılan hizmetleri anlattı.

“BAŞARACAĞIMIZA OLAN İNANCIMIZ TAM”

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, “Seçimlere 1 sene kaldı. Bizim için çok önemli olan bir süreci hep beraber yaşıyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada ‘maratonun son yüz metresine girdik’ dedi. Gerçekten de maratonda son yüz metredeyiz. Bu nedenle de attığımız her adıma çok dikkat etmek zorundayız. Başaracağımıza olan inancımız tam. Ancak bunun için parti olarak daha çok kenetlenmeliyiz” dedi.

“BASKILAR BİZLERİ YILDIRAMAZ”

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır ise konuşmasında Yargıtay’ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun cezalarını onamasının AKP iktidarının talimatıyla gerçekleştiğini ifade etti. Baskı ve engellemelerin kendilerini yıldıramayacağını kaydeden CHP Aydın İl Başkanı Çankır, “Hiçbir partili yöneticimiz ve gönüllümüzde en ufak bir umutsuzluk olmasın. Bu tür caydırmalara CHP olarak bizler alışkınız. AKP iktidarı boyunca CHP’li belediyelere ve belediye başkanlarına sürekli kumpaslar kurdu. Buna hepimiz şahit olduk. İktidara geldiğimizde adil bir hukuk sistemi kuracağız. Geliyor, gelmekte olan” ifadelerini kullandı.

“SÜREÇ SARAY TARAFINDAN BELİRLENDİ”

CHP Aydın Milletvekili ve YDK Üyesi Süleyman Bülbül de “CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen kararla Türkiye’de yargının olmadığı, Türkiye’de hukuk devletinin ve demokrasinin olmadığı, Türkiye’de yargının sadece saraya bağlı çalıştığı ispatlandı. Süreç tamamen saray tarafından belirlenmiştir. Kararı veren hakimler özel olarak belirleniyorlar. CHP’li bir cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk yapacağımız iş o partili avukatlardan oluşan hakim ve savcıları görevden almak olacak. Bu konuda söz veriyoruz” diye konuştu.

“HİZMET AŞKIMIN ZEDELENMESİNE İZİN VERMEDİM”

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel de, “Göreve geldiğim günden bu yana geçen sürede sadece Kuşadası halkına hizmet ettim. Bugüne kadar partililerimi dinleyip, eleştirilere hep kulak verdim. Ama maalesef çok haksız eleştiri ve saldırılara maruz kaldım. Bunların Kuşadası’na olan hizmet aşkımı zedelemesine asla izin vermedim. Çünkü biz başardıkça CHP’li belediyeler başardıkça, CHP ulusal iktidara yürüdükçe, bu saldırılar bugün CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yapıldığı gibi artarak üzerimize gelmeye devam edecek. Bize düşen tökezleyen her arkadaşımızın koluna girip ayağa kaldırmak. Bize düşen iktidar yolculuğundan hiç şüphe etmemek. Pandemi, ekonomik kriz, deprem demeden Kuşadası’nda her sokağa, yapılmaz denilen her yere ve çözülmez denilen her soruna parmak bastık. Kuşadası’nda doğalgaz hattının gelmediği yer kalmadı. Davutlar Mahallesi’nin tamamında alt ve üst yapıyı yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Eski Türkmen Mahallesi’ni baştan aşağıya yeniledik. Bütün turistik çarşılar dört dörtlük. Esnafımız daha çok kazansın diye yıllardır emek veriyoruz. Yılmadan çalışmaya devam edeceğiz. Benim şantajcıya ve iftiracıya verilecek hesabım yok. Benim hesabım Allaha, örgütüme ve Kuşadası halkınadır. Hiçbir baskı bizi yolumuzdan alıkoyamaz” diye konuştu.