Nazilli'de TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı okullarda devam ediyor. Son olarak Nazilli Menderes Anadolu Lisesi'nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı. Açılışa İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Milli Eğitim Şube Müdürü Latif Akgün, okul müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarının 9'uncusu gerçekleştirilen Nazilli Menderes Anadolu Lisesi'nde 11'i araştırma, 7'si inceleme ve 7'si tasarım olmak üzere toplam 25 proje yer aldı. Bilim fuarında 22 öğretmen ve 80 öğrenci projelerde görev aldı.

22 ÖĞRETMEN VE 80 ÖĞRENCİ GÖREV ALDI

Açılışta konuşan Nazilli Menderes Anadolu Lisesi Müdürü Oktay Doğanlı, katılan herkese teşekkür ederek, “Bizi yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim. Okul olarak çalışmalarımıza aralıksız şekilde devam ediyoruz. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarının 9'uncusunu gerçekleştirdiğimiz bilim fuarımızda 11'i araştırma, 7'si inceleme ve 7'si tasarım olmak üzere toplam 25 proje yer aldı. Bilim fuarında 22 öğretmen ve 80 öğrenci projelerde görev aldı. Daha önceki yıllarda İzmir bölge 2.’lik ve 3.’lükleri alan okulumuz her yıl düzenli olarak 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına katılmakta bu yılda 5 proje ile başvurulan yarışmada biri su okuryazarlığı ve biri de kültürel miras alanında 2 projemiz İzmir bölge sergisinde sergilenmiştir. Ayrıca bu yıl 2 proje ile de 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışmasına başvuru yapacaktır. Havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest'e 5 farklı alanda proje başvurusu yapılmıştır. Ayrıca Türk patent kurumuna okulumuz öğrenci ve öğretmenlerinin geliştirdiği biri tasarım biri faydalı model ve bir tane de marka alanında patent başvurusu yapılmıştır” dedi.