Nazilli Nahit Menteşe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında birbirinden farklı ve ilginç projeler sergilendi. Okulun sergi salonunda düzenlenen etkinlikte bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi, bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, öğrencilere bilimsel proje yapma ve paylaşma konusunda yeni ortam ve olanakların sağlanması amaçlandı.

15 PROJE GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Okulun İngilizce öğretmeni Funda Aydın koordinatörlüğünde, sorumlu öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla değişik alanlarda toplamda 5 araştırma, 5 inceleme ve 5 tasarımdan oluşan 15 proje görücüye çıktı. Okul Müdürü Mehmet Koçak’ın ev sahipliğinde yapılan Bilim Fuarına Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler eşlik etti. Protokol üyelerince açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Kaymakam Arısoy ve beraberindekiler 15 projeyi tek tek gezerek sorumlu öğrenci ve öğrencilerinden projeler hakkında bilgi aldı.

ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜK BAŞARI

Fuar hakkında bilgi veren Proje koordinatörü İngilizce öğretmeni Funda Aydın, “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları kapsamında 9’uncu bilim fuarları kapsamında 3’üncü Bilim Fuarımızı gerçekleştiriyoruz. Sergimizde 5 araştırma, 5 inceleme ve 5 tasarımdan oluşan 15 projemiz var. Öğretmenlerimizin danışmanlığında öğrencilerimiz özverili bir şekilde çalıştı. Güzel ürünler ortaya çıkarıldı” dedi.