Didim Turizm Derneği bahçesinde gerçekleştirilen kokteyle Didim Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit, Didim Garnizon Komutanı Ali Saçan, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü M. Umut Tuncer, Didim Jandarma Komutanı M. Gani Solak, Dernek Başkanı Mustafa Şentürk, oda başkanları, STK temsilcileri turizmciler ile davetliler katıldı. Kokteyl kapsamında konuklara ikramlarda bulunuldu. Konuklar Aydın’ı tanıtan fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezdi.
Kokteylin açılışında konuşan Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk, pandemi sonrasında başlayan Rusya-Ukrayna savaşının ülke turizmini olumsuz etkilediğini belirterek “Bizler sektör olarak bu ve benzeri krizlere alışkınız. Biraz önce belirttiğim dayanışma, işbirliği ve sektörümüzün dinamizmi sayesinde bu krizi de en az hasarla atlatacağımızı düşünüyor ve umuyorum. Pandeminin getirdiği ekonomik sıkıntılar ve giriş maliyetlerinin artması iç turizmi de olumsuz etkiledi. Turizm çok paydaşlı bir sistem ve bu sistemin içerisinde konaklama en önemli unsur. Gerek pandemi gerek Rusya-Ukrayna krizi, gerek enerji ve gıda maliyetlerinin aşırı artması, turizmcileri zorda bırakmıştır. Bakanlığımızdan destek ve nefes aldırıcı çalışmalar beklemekteyiz. Bildiğimiz üzere Didim özelinde turizmi besleyen ana damar İngiltere, Avrupa ülkeleri, balkanlar ve yurt dışında yaşayan soydaşlarımız. Bu ülkelere yenilerini eklemek ve sunulan hizmette çeşitliliği arttırmamız gerekmektedir. Buna örnek olarak sağlık, spor, din gibi alternatif turizm çeşitlerini sayabiliriz. Bu hafta içerisinde yeni bir düzenleme yapılıp müzik yayınının gece saat 01:00’e kadar uzatılmasına karar verildi. Ancak ses kirliliğini engelleyici kurallar hala geçerlidir.” dedi.
Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü M. Umut Tuncer ise konuşmasında 2019 yılı verileri ile 2021 yılı verilerini karşılaştırarak Aydın’ın turizmdeki yeri ve payını anlattı. 2022 yılına Aydın olarak iyi başladıklarını ve hedeflerinin bu yıl Aydın’da 2 milyon turist ağırlamak olduğunu ifade etti.
Didim Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit ise turizm sezonunda herkesin dikkatli davranması gerektiğini kaydederek, “Didim'in havası güzel, deniz, koylar vesaire onun dışında kültür varlığı açısından çok zengin bir bölgede yaşıyoruz Aydın'da da sanıyorum 17 civarında ören yeri var, geçmişten kalan bunların gezdirilmesi gösterilmesi onunla birlikte doğa, tarımsal anlamda arazide bir takım organizasyonlar yapmak gerekiyor. Memleketimiz müsait, insanımız müsait, harika bir vatanın harika bir köşesinde barışçıl bir düşünce ile yaşayan bu kadar insan dünyaya çok iyi bir mesaj verebiliriz.” dedi. Konuşmaların ardından dans gösterisi sunuldu.