Milli Eğitim Bakanlığınca sınavlara hazırlık sürecinde öğrencilerin derslerine katkı sağlamak amacıyla çeşitli sınıf düzeylerinde “beceri temelli sorular, örnek sorular ve çalışma soruları” hazırlanarak öğrencilerin kullanımına sunuldu. Öğrencilerin akademik beceri gelişimlerinin desteklenmesi, öğrenme kayıplarının giderilmesi ve tüm öğrencilere eşit öğrenme fırsatlarının sunulması amacıyla hazırlanan kaynak kitaplar Aydın genelinde 8. sınıflara yönelik LGS Çalışma Kitapları ile 12. sınıf öğrencileri için TYT-AYT soru bankalarından oluşan toplam 116 bin 693 adet kaynak kitabın dağıtımı tamamlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, bu kapsamda öğrencilerle bir araya gelerek sınava hazırlık sürecini değerlendirirken aynı zamanda sınav kaygılarına yönelik olarak da moral vermek için sohbet etme fırsatı da buldu.

MADDİ KAYGI SONA ERDİ


Öğrenciler kaynak kitaplar konusunda “Sınav kaygısını kitaplar sayesinde aştıklarını, verimli ders çalışma imkânı bulduklarını, soru tarzlarını öğrendiklerini, ücretsiz olduğundan maddi kaygı taşımadan sınav hazırlıklarını rahat bir şekilde yaptıklarını ve içeriğinden memnun olduklarını” ifade ederek aynı zamanda kendilerine bu imkânı sağladığı için Milli Eğitim Bakanlığına teşekkür ettiler.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANACAK


İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş da; “Özellikle yeni nesil sorulara bu şekilde tüm öğrenciler ulaşabilecek. Eğitimde fırsat eşitliği adına tüm öğrencilerimizin ulaştığı için bu kitapların çok daha kıymetli olduğunu düşünüyorum” diyerek Milli Eğitim Bakanlığına teşekkür ederek, öğrencilere ve öğretmenlere başarılar diledi.