Kırçiçeği Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen açılış etkinliği ile başlayan programa Karacasu Belediye Başkan Yardımcısı Erbil Avcı, Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rahmi Şendalgıç, Mal Müdürü Zekai Amaç, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, BBP İlçe Başkanı Bülent Eriklioğlu, idareciler, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı okunması ile başlayan etkinlikte Okul Müdürü Nail Bilgili, bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından halk oyunları ekibi gösteri sundu. Kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri tek tek stantları gezip öğrencilerden proje hakkında bilgi aldı.

EN ÇOK PROJE DİL VE EDEBİYATTA


Fuar hakkında bilgi veren Okul Müdürü Nail Bilgili, “Okulumuz Kırçiçeği Anadolu Lisesi olarak hazırlamış olduğumuz 4006 Tübitak Bilim Fuarı’nda yürütücü öğretmen Ömer Yüksel ve 21 danışman öğretmen gözetiminde 68 öğrencimiz 21 proje hazırladı. Hazırlanan projelerimiz arasında Görsel Sanatlar, Su Okur Yazarlığı, Aile İçi İletişim, Sağlıklı Yaşam ve Beslenme, Göç ve Uyum, Medya Okuryazarlığı, Bilim ve İletişim, Doğal Miras ve Kaynaklar alanında 1’er, Matematik alanında 2, Değerler Eğitimi alanında 3, Dil ve Edebiyat alanında 7 proje hazırladı. Kendilerine ve geldiğiniz için siz değerli misafirlerimize teşekkür ederim” dedi.

21 PROJE HAZIRLANDI


Fuarda, Anayurttan Anadolu’ya Atalarımızın İzinde, Karacasu ve Göç, Karacasu ve Çevresinde Oynanan Çocuk Oyunları, Edebiyat Çarkı, Küresel Isınmanın Tatlı Sularımıza Etkisi, Word Bingo, Deutschopoly, Su Yönetimi, Obezite ve Spor Yapma Alışkanlıkları, Açıortay Üzerinden Kenarlara İndirilen Dikmelerin Değişmeyen Uzunlukları, Çevre Bilinci, Aile İçi İletişim İle Teknoloji Bağımlılığının Alt Grubu Olan İnternet Bağımlılığı Arasındaki İlişkinin İncelenmesi, Idıoms Puzzle, Hadislerle Bir Hafta, Prefix and Suffıx Roll and Write, Şair Sultanlar, Annem Eba Kullanıyor, Sosyal Medya Kullanımı ve Akademik Erteleme, Atık Malzemelerden Müzik Aleti Yapımı, Kur’an-ı Kerim’de Bilimsel Ayetler isimli projeler sergilendi.

ÖĞRENMEYİ ARTTIRAN EĞLENCELİ PROJELER HAZIRLANDI


Öğrenciler derslerde öğrendiklerini deneyimleme şansı bulurken bilgilerin kalıcılığını arttıracak projelerin fazlalığı dikkat çekti. Bu projelerin öğrencilerin sınav başarısına da artı değer katacağı kaydedildi. Karacasu ve Göç projesi öğrencilerin yaşadıkları coğrafyaya dair ilgilerinin yanı sıra araştırma kabiliyetlerini ortaya koyarken Karacasu ve Çevresinde Oynanan Çocuk Oyunları katılımcıları çocukluklarına götürdü. Edebiyat Çarkı ile öğrenciler sınavlara yönelik bilgilerini tazeleme ve öğrenmeyi arttırıcı bir çalışma yaparken Word Bingo oyunu da yabancı dili eğlenirken öğrenmeye yönelik bir proje olarak dikkat çekti. Su Yönetimi projesi günümüzün önemli sorunların birine dikkat çekerken katılımcıların su ayak izleri hesaplandı. Aile İçi İletişim İle Teknoloji Bağımlılığının Alt Grubu Olan İnternet Bağımlılığı Arasındaki İlişkinin İncelenmesi projesi yine günümüze dair önemli bir konuda yapılan bir çalışma olarak dikkat çekti.