4006 Bilim Fuarının yürütücüsü Türkçe Öğretmeni Hülya Durman danışmanlığında hazırlanan 15 Temmuz Şehitlerimiz projesi kapsamında 32 öğrenci şehitler için şiir yazdı. Aralarında daha önce şiir yazıp ödül alan birkaç öğrenci olsa da çoğunluğu hayatlarında ilk kez şiir yazma deneyimi yaşayan öğrenciler, “Yaşları küçük yürekleri büyük” dedirtti.

"ELİMİZDEKİ İMKANLARLA BUNLARI YAPTIK"


Çalışma hakkında bilgi veren Durman, “2016 yılında yapılan darbe girişimi büyük bir etki uyandırdı. Bu darbe girişimindeki şehitlerimizi anmak için böyle bir çalışma yaptık. 15 Temmuz’la ilgili şiirler az olduğu için hepimiz birer şiir yazdık. Şiirleri yazmadan önce anahtar kelimeleri çıkardık. Şehitlerimizin ismini ve fotoğraflarını inceledik. Çocuklarımızın tamamı şiir yazdı. 32 öğrencimiz birer şiir yazdı. Benim de 3 şiirim var. Bu şiir kitabını ortaya çıkardık. Yayınevleri isterse bastırırız. Belki çok daha güzel bir kapak tasarımı yapılır. Elimizdeki imkanlarla bunları yaptık. Öğretmenler Gününde yazdığı şiirle il 3.sü olan bir öğrencimiz var. Cumhuriyet bayramında ödül alan bir öğrencimiz var. Öğrencilerimiz çok yetenekli. Sayıları az olsa da kalabalık okullara göre çok çok yetenekliler. İnşallah bir gün kitaba dönüşür. Öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Öğrencilerden Halil İbrahim Kayahan, “15 Temmuz üzerine çok fazla şiir olmadığı içi böyle bir proje hazırladık. Ortaokul olarak herkes birer tane şiir yazdı. Böyle bir çalışma yaptık. Belki kitap olarak basılması için çalışma yapılır” ifadelerini kullandı.