Didim Ticaret Odası Aytaç Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Didim Sektörel Gelişim Stratejileri Projesi açılış toplantısına, Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, projede görev alan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (TOBB ETÜSEM) Müdürü Prof. Dr. Ramazan Aktaş, Prof. Dr. Yavuz Ercil ve Dr. Türkay Kısa’nın yanı sıra siyasi parti, STK, oda ve dernek başkanları ile sektör temsilcileri katıldı.

“ORTAK AKIL VURGUSU”


Projeyle ilgili gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş gerçekleştirdi. Erbaş, konuşmasında turizm, kentleşme, tarım- tarıma dayalı endüstri alanında akademik raporlar hazırlanacağını ve kentin geleceği açısından projeksiyon ortaya koyulacağını belirtti. Erbaş, konuşmasında "Bu projenin temel amacı Didim’in ekonomisinin temel dinamiklerini oluşturan turizm, gayrimenkul ve inşaat sektörü, bu bağlamda kentleşme, tarım ve tarıma dayalı endüstri olmak üzere ana dinamikleri bir proje kapsamında yol haritası çıkartmak için bu projeyi planlamış durumdayız. Önümüzdeki dönemde Didim açısından özellikle iktisadi açıdan şehrimizin geleceğinin daha iyi planlanabilmesi, daha iyi tasarlanabilmesi açısından bir ortaklaşa akıl birliğine ihtiyacımız var” dedi.

“PROJEYE KATKI SUNULMALI”


Erbaş, “Tüm ideolojik sahipliklerden arınmış olarak bunları karşılıklı tartışmaya fikirler üretmeye ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunmaya ihtiyacımız var ve bunları Didimliler olarak hep beraber sahiplenmek zorundayız. Didim’deki her vatandaşın Didim'in geleceğiyle sorumluluğu vardır, şimdiye kadar iyisiyle kötüsüyle uzunca yıllardır yol alıyoruz ve yol almaya devam edeceğiz, önümüzdeki dönemde geçmişte yaptığımız yanlışlıkları tespit etmeye ve bunları kabullenmeye, doğruları ise anlatıp övünmeye ve önümüzdeki dönemlerde atacağımız adımları planlamaya ihtiyacımız var. Tabii ki bu çalışmalarımız sonucunda bir rapor haline getirdikten sonra ilgili kamu kurum ve kuruşlarına sunacağız. Bizim temennimiz odur ki, buradaki tüm Didimlilerin bu projeye katkı sunmasıdır.Didim olarak kendi açımızdan “Turizmde nasıl ilerleyeceğiz, tanıtım çalışmalarını nasıl yapacağız, yatırımları nasıl planlayacağız onlara nasıl sahip çıkacağız?” bunlarla ilgili ciddi analizlere ihtiyacımız var. Didim’in yatırımcıları Didim’e yatırım yaparak, kente sahip çıkmalı. Bizler yatırım yaparak, dışarıdan yatırımcıları da davet etmeliyiz. Sürdürebilir bir kent inşası için tüm şehrin planlamaya ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

“DİDİM’DE TARIMA DAYALI ENDÜSTRİ DE GELİŞİYOR”


Erbaş, şunları kaydetti: “Didim’de tarıma dayalı endüstri de gelişiyor. Tarım, Didim’in ekonomik dinamiklerinin başında geliyor. Biz, bir araya geldiğimiz zaman kıymet ifade edebiliriz. Tek başına herkes kendi üzerine düşenin en iyisini yapmalı ama toplamda bir bütün olarak nasıl hareket edebiliriz. Bizim bir araya gelmemiz, bunu sürdürmemiz ve birlikte başarmaya ihtiyacımız var.”
Konuşmanın ardından projede görev alan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (TOBB ETÜSEM) Müdürü Prof. Dr. Ramazan Aktaş, Prof. Dr. Yavuz Ercil ve Dr. Türkay Kısa konuyla ilgili açılış konuşmaları gerçekleştirdi.