Karacasu Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan kurs, 9 Mayıs itibariyle başladı. Pazartesi, Perşembe 4 saat, Salı, Çarşamba 2 saat olmak üzere haftada 4 gün-10 saat, toplamda 88 saat devam edecek kursun 4 Temmuz’a kadar süreceği bilgisi verildi. Karacasu’da ilk defa açılan kursun öğreticiliğini Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksekokulunda Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
Turizm ve Otel İşletmeciliği Programında görev yapan Öğretim Görevlisi Dr. İsmail Mert Özdemir yaparken 20 katılımcı ile Halk Eğitimi Merkezi binasında devam eden kurs sonunda katılımcılar Türkiye’nin her yerinde kullanabilecekleri sertifika sahibi olacak. Sertifika sahibi kişiler Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanında Kırsal Turizm Etkinlikleri mesleğinde istihdam edilebilecek. Mesleğin gerektirdiği yeterlilikleri kazanıp konaklama seyahat hizmetleri alanı altında sertifika programından mezun olan kursiyerler sertifikalarının kazandırdığı yeterlilikler doğrultusunda yöresinde tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtma faaliyetlerini yapabilecek. Bugüne kadar özellikle doğa yürüyüşlerinde Aydın Mutlu gibi gönüllü isimler yüzlerce kişiye rehberlik yaparken bu alanda öncülük yapmak isteyen isimler alacakları sertifikalarla ilçelerine katkı sunmaya devam edecekler.

KONAKLAMA TESİSLERİNDE İSTİHDAM EDİLEBİLİRLER


Kurs hakkında bilgi veren Dr. İsmail Mert Özdemir, “İlçemizde ilk defa açılan bir kurs. Katılan kişilerin ülkedeki ve sonra Karacasu’daki değerleri tanıması, öğrenmesi ve bilgi sahibi olması ve bunları gelen turistlere aktarması amaçlanıyor. Bu sertifikaya sahip olanlar ayrıca konaklama tesislerinde çalışabilme fırsatı bulacaklar. Yöreyi tanıtmanın yanında çeşitli işletmelerde istihdam edilebilme olanağı sunuluyor. Bölgeye gelen turistlere rehberlik yapabilecekler. Anlattığımız 3 modül var. Turist tipolojileri üzerinde duracağız. Turistler gittikleri yerlerde nasıl davranırlar, nasıl kişilik davranışları sergilerler bunları anlatacağız. Konuklara Türkiye’nin coğrafi özelliklerini, tarihi ve doğal güzelliklerini ve Anadolu’nun tarih öncesi çağlarını ve Anadolu’da yaşamış uygarlıklarını anlatacağız. Türkiye turizm coğrafyası konusunda ve Karacasu’nun turizm değerleri hakkında bilgi aktaracağız. Anadolu medeniyetleri hakkında bilgi vereceğiz. Afrodisias’ın üzerinde ayrıca duracağız” dedi.

“ÜLKEMİZİN VE İLÇEMİZİN TURİZM DEĞERLERİNİ ANLATIYORUZ”


Sözlerini sürdüren Özdemir, “Kursiyerler Konuk Tipleri ve Davranışları, Turizm Coğrafyası ve Anadolu Uygarlıkları modüllerinde, konuk tiplerine göre davranmak, konuklara Türkiye’nin coğrafi özelliklerini, tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmak, konuklara Anadolu’nun tarihi ve Anadolu’da yaşamış uygarlıklarını tanıtma yeterliliği kazanacak. Temel amacı bölgede yaşayan kişilere bölgenin turizm değerleri konusunda bilgi vermek ve bu kişilerin gelen turistlere bu değerleri etkili bir şekilde aktarmalarını sağlamak. Turizm konusunda genel konulara hakim olacaklar ve gelecekte onlara katkı sağlayacak. Sertifika sahibi kişiler Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanında Kırsal Turizm Etkinlikleri mesleğinde istihdam edilecek” dedi.

AMACIMIZ TANIMAK VE TANITMAK


Kursiyerlerden Hakan Alıcık, “İlçemizi tanımak ve tanıtmaya yönelik neler yapabiliriz diye arkadaşlarımızla aramızda konuşurken böyle fikir oluştu. Bunu Halk Eğitimle paylaştık. Onlar da yardımcı oldular. Bir girişimde bulunduk. Gerekli sayıya ulaştık hocamızla birlikte kursumuza devam ediyoruz” dedi. Cavit Paksoy, “Çevremizde gönüllü rehberlik yaparak son 5 yılda binlerce kişiyi Karacasu’nu doğal güzelliklerini gezdirdik. Sertifika eksiklerimizden biriydi. Uzun zamandır bunu düşünüyorduk. Bunun kursunu açalım dedik. Yaşımız 60’ın üzerinde ama ilçemizi tanıtmak için elimizi taşın altına koyduk. Yeni hevesli arkadaşlarımızla bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

“KARACASU BİR TURİZM MERKEZİ”


Emin Mete ise “Bu uzun yıllardır hayal ettiğim bir konuydu. 10-15 gün önce sizinle de konuştum bu konuyu Halk Eğitim Merkezi Müdürümüze de açtım. İlçemizde öğrenci diyorduk, öğrenci var. Tarım diyorduk tarımda mesafe aldık. Ama turizmde istediğimiz seviyeye gelemedik. Bu kursun bizi ateşleyeceğini tahmin ediyorum. Biraz daha gençler katılmalı diye düşünüyorum. Karacasu’da bir turizm çeşitliliği var. Her mevsim turizm olanakları var. Şeyh Kemal Türbesi mesela, Dedebağ Keşkek Hayrımız bir alternatif turizm olanağı. Yaylarımız bizim için önemli. Batı’nın Karadeniz’i Karacasu. Ege’nin en güzel yeri. Doğa yürüyüşleri her türlü ilgi çekebilecek bir aktivite. Seramikçilerimiz, dericilerimiz, demircilerimiz, pidecilerimiz. Hamurun, çamurun, derinin, demirin hayat bulduğu ilçe Karacasu” şeklinde konuştu.