Her ayın ilk Çarşambası gerçekleştirilen meclis toplantısı geçen hafta bayram olması sebebiyle bu haftaya kaldı. Saat 16.00'da hazırlıkları yapılan toplantı çoğunluk sağlanamaması sebebiyle gerçekleştirilemedi. Meclis üye sayısının salt çoğunluğu ile toplanan Karacasu Belediye Meclisi ender görülen bir şekilde çoğunluk sağlanamadığı için yapılamadı. Meclis toplantısı için saat 16.00'da Belediye Başkanı Mehmet Erikmen, AK Partili Meclis Üyeleri Fatih Akkın, Erbil Avcı toplantı salonunda hazır bulunurken birkaç dakika sonra MHP'li üyeler Mehmet Osan ve Mehmet Demiralak da salona geldi. Yaklaşık 10-15 dakika beklenirken çoğunluk sağlanamadığı için toplantı 16 Mayıs Pazartesi saat 14.00'e ertelendi. MHP'li üye Uğur Çoban ve AK Partili üye Memduh İlgilinin mazeret belirttiği ancak Millet İttifakı üyelerinin tamamının mazeret belirtmedikleri öğrenildi.

"KENDİLERİNE OY VERENLERE SAYGISIZLIK"

Bir açıklama yapan Erikmen, "Toplantı 16 Mayıs Pazartesi saat 14.00'e ertelendi. Cumhur İttifakı’ndan Uğur Çoban ve Memduh İlgili mazeretlerini toplantıdan önce bildirdi. Millet İttifakı’nın grup olarak katılmamasına anlam veremedik. Belediye Başkanı ile birlikte 12 üyemiz var. Karacasu Belediye Meclisinin toplanabilmesi için en az 7 üyenin katılması gerekiyordu. 5 kişide kaldık. Olağanüstü bir şey de yok. En zor şartlarda yaptığımız toplantıyı bugün yapamadık. Cumhur İttifakı üyeleri mazeret bildirdi ama Millet İttifakı neden katılmadı anlayamadık. Kendilerine oy verenlere de saygısızlık değil mi? Ben Ankara ziyaretimi meclis sebebiyle ertelemiştim. Böyle olmaması gerekiyordu. Büyükşehir meclisinden söz etmişler ama onda da engel olan bir durum yoktu" dedi. Millet İttifakı üyelerinin bir kısmı çeşitli işleri olduğu için katılmadığını söylerken bir grup kararı da alındığı öğrenildi.

GÜNDEM MADDELERİ ŞUNLARDI

Gündem maddeleri arasında, Belediyeye ait 2021 yılı idari ve kesin hesap cetvelinin görüşülmesi, Yaylalı Mahallesi 295 ada 3 parselin trafo alanı amaçlı imar planı değişikliğinin görüşülmesi, Ataeymir Mecidiye Mahallesindeki 133 ada 1 parselin hisseli satışının yapılması hususunun görüşülmesi şeklinde konular yer alıyordu.