Okul bahçesindeki etkinliğe Karacasu Belediye Başkan Yardımcısı Erbil Avcı, Geyre Jandarma Karakol Komutanı Hakan Ataş, Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, Yönetim Kurulu üyesi Fikret Altınyıldız, BBP İlçe Başkanı Bülent Eriklioğlu, CHP İlçe Başkan Vekili Serkan Kurt, Yönetim Kurulu Üyesi Osman Can, CHP Kadın Kolları Başkanı Pınar Üvez, Ataeymir Muhtarı Özcan Başalan, idareciler, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte Okul Müdürü Özkan Topan bir konuşma gerçekleştirdi. Okul halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından açılış kurdelesi kesildi. Misafirler projeleri tek tek gezerek proje sahibi öğrencilerden çalışmaları dinledi.

“FUAR ÖĞRENCİLERİMİZE ÇOK ŞEY KATTI”


Açılış konuşmasını gerçekleştiren Özkan Topan, “Öğretmen ve öğrencilerimizin sabırlı, uzun ve yorucu bile olsa öğrenmeyi geliştirici yoğun çalışmaları sonucu oluşturdukları projeler bu sergiyle meyvelerini verdi. Projelerin sergi aşamasına gelmesiyle ‘Emek olmadan yemek olmaz’ atasözüne de anlam kattılar. Yapılan projelerde mahallemizin geleneklerini anladılar, tanıttılar. Şehitlerimize, vatana, devlete olan saygı ve sevgilerini şiirlerle anlattılar. Asit yağmurları, Biyogaz, Uzay Çadırı projeleriyle Fen Bilimlerine daha çok merak sardılar. Bilimdeki İzimiz projesiyle geçmiş ve günümüz bilim insanlarımızı, çalışmalarımızı bizlere anlattılar. İyilik Çarkı projesiyle iyiliğin herkese yapılabildiğinde iyilik olduğunu, iyiliğin bulaşıcı olduğunu bize tekrar hatırlattılar. Çarpışan rakamlar, mangala, geometrik bayraklar, kitap okumanın matematik başarısı üzerine etkisi projeleriyle artık matematikten korkmuyoruz. İşte bu yüzden bu fuar bize çok iyi geldi. Burada yaptıkça başarabildiğimizi gördük. Kendimize, öğrenme hayatında yeni kapılar açtık. Büyük Türk Milleti ve Devleti için Atatürk’ün açtığı yolda gösterdiği hedeflere hiç durmadan yürüyeceğimize ve çalışacağımıza söz veriyoruz” ifadelerini kullandı.

GÜNEŞ, KİTAP OKUMANIN ÖNEMİNE DEĞİNDİ


Fuar koordinatörü Hülya Durman gözetiminde 5 danışman öğretmen ve 32 öğrenci tarafından hazırlanan Uzay Çadırı, Biyogaz, Asit Yağmurları, Çarpışan Rakamlar, Mangala, Geometrik Bayraklar, Kitap Okumanın Matematik Başarısı Üzerine Etkisi, Ataeymir Dede Hayrı, Okul Bahçemizdeki Kuşlar, Bilimdeki İzimiz, İyilik Çarkı, 15 Temmuz isimli projeler misafirler tarafından tek tek gezildi. Öğrenciler teorik bilgileri pratiğe dökerken sunum yapma ve topluluk önünde konuşma becerilerini de geliştirdi. Derslere yönelik çalışmaların yanı sıra hayatın içinden yaşama dokunana projeler de dikkat çekti. Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, Kitap Okumanın Matematik Başarısı Üzerine Etkisi isimli projede öğrencileri dinleyen Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, “Her şeyin başı kitap okumak. Kitap okumanın tüm derslere çok büyük olumlu etkisi var. Sizlere kitap okuduğunuz için teşekkür ediyorum. Tüm öğrencilerimizi kitap okuma alışkanlığı kazanmaları gerekliliğini hatırlatıyorum” dedi.