Hükümetin hem vatandaşa hem de müteahhit firmalara destek sağlamak amacıyla ilk konutunu alacak vatandaş için, kamu bankalarında yüzde 1.20, özel bankalarda yüzde 2’nin üzerinde olan kredi faizi yüzde 0.99’a çekildi. İnşaat firmalarının projeleri tamamlaması ve yeni işlere başlaması için finansman sağlanacağı da açıklandı. İnşaat sektörü temsilcileri yeni konut paketini olumlu karşıladı.

BULUNMAZ BİR NİMET


Aydın Seramik İnşaat ortaklarından Abdullah Helvacı, konut kredisi faizlerinin indirilmesinin sektörde hareketlilik sağlayacağını belirterek, “İnşaat sektörü oldukça durağan bir seyre girmişti. Bir adım atılması için müteahhitlerin beklentisi karşılık buldu. Hem sektördeki firmalar hem de ev sahibi olmak isteyenler için bulunmaz bir nimet olduğunu söyleyebilirim. Bu paket konut sektörüne olumlu şekilde yansıyacaktır. Aydın özelinde de konut üretiminde ciddi bir sıkıntı yaşanıyordu. Bu sıkıntının aşılması için ilk kıvılcım olduğunu düşünüyorum. Son gelişmelerle birlikte firmamızın il merkezinde ürettiği konutlara da rağbetin arttığını görmeye başladık” dedi.

KONUT STOKU AZALDI


Kaya İnşaat Genel Müdürü Ahmet Kaya, “Paket, sektörümüz açısından olumlu. Aydın’da konutlara ciddi rağbet var ama üretimde sıkıntı çekiyoruz. Konut stoku yetersiz olduğundan ilimiz açısından vatandaşlar bu imkandan ne kadar faydalanabilir onu bilemiyorum. Maliyetlerdeki anlık artışlar nedeniyle birçok inşaat firması üretimini durdurmuş durumda” diye konuştu.