5 bin 500 yolcu kapasiteli, 347 metre uzunluğunda, 47 metre genişliğinde lüks geminin gelişi ile Türkiye limanlarına gelen en büyük kruvaziyer gemisi rekoru da 2 hafta içinde kırılmış oldu.

HEM KUŞADASI, HEM ESNAF KAZANACAK

Ege Port Kuşadası’nın bu yıl toplam 500 sefer ve 700 bin yolcu ağırlama hedefi olduğunu belirten Ege Port Kuşadası Genel Müdürü ve Global Ports Holding Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Aziz Güngör, “Ege Port Kuşadası olarak sezon boyunca dünyanın en büyük gemilerine ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Binlerce yolcu taşıyan dünyanın bu en büyük gemilerini misafir ediyor olmak Akdeniz’in en önemli kruvaziyer destinasyonlarından biri olan ülkemize ve Kuşadası’na olan yoğun ilginin en açık göstergesidir” dedi. Ege Port Kuşadası’nın bu yıl toplam 500 sefer ve 700 bin yolcu ağırlama hedefi olduğunu belirten Güngör, “Türkiye’ye gelen en büyük yolcu gemisine ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Odyssey Of The Seas, dünyanın en yeni ve lüks sayılan cruise gemilerinden biri. Binlerce yolcu taşıyan dünyanın bu en büyük gemilerini misafir ediyor olmak Akdeniz’in en önemli kruvaziyer destinasyonlarından biri olan ülkemize ve Kuşadası’na olan yoğun ilginin en açık göstergesidir. Bugün Odyssey Of The Seas ile birlikte Regal Prıncess ve S.S Voyager isimli yolcu gemileriyle toplam 10 bin yolcuyu birden ağırladık. Limanımızda bir bayram havası var" ifadelerini kullandı.

DEV GEMİNİN 16 SEFERİ DAHA VAR

Pandemi sonrası kruvaziyer gemi seferlerine tekrar başlaması ile birlikte Türkiye limanlarına bir biri ardına dev kruvaziyer gemileri demir atmaya başladı. Nisan ayı sonunda Türkiye’yi ziyaret eden Costa Venezia’nın ardından, Global Yatırım Holding iştiraki ve dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding tarafından işletilen Türkiye’nin en fazla gemi ve yolcu ağırlayan kruvaziyer limanı Ege Port Kuşadası, Odyssey Of The Seas isimli dev gemiye’e ev sahipliği yaptı. Odyssey Of The Seas’in Ege Port Kuşadası’na gelmesi ile birlikte, Türkiye limanlarına gelen en büyük gemi rekoru 2 hafta içinde kırılmış oldu. Royal Carriabean Cruise Lines’in 2021 yılında denize inen en yeni gemilerinden biri olan 347 metre boyunda, 5 bin 500 yolcu kapasiteli Odyssey of the Seas’te 14 güverte, 15 restoran, 2 havuz ve 2 bin 105 kabin bulunuyor. Geminin Kuşadası’na 16 sefer yapması planlanıyor. Bugüne kadar Türkiye’ye gelen en büyük yolcu gemisi olma özelliğini taşıyan Odyssey of the Seas, çoğunluğu Amerikalı toplam 5 bin 500 yolcu ile birlikte diğer iki gemiden inenler ile birlikte yaklaşık 8500 kişi Ege Port Kuşadası’nda bando ve halkoyunları ekibi ile karşılandı. Ülkeye giriş işlemlerinin ardından gölge boyu Kuşadası'nda kalacak gemiden ayrılan turistlerin bir bölümü 200'e yakın otobüsle dünyaca ünlü Efes Antik Kenti’ni ve Meryem Ana Evi'ni ziyaret ederken, bir bölümünde Kuşadası çarşılarına akın etti. İlk seferini 11 Mayıs’ta gerçekleştiren gemi, bu sene Kuşadası’na 16 sefer yapmayı planlıyor. Gemi Mayıs-Ekim 2022 ayları arasında Civitavecchia (Romae) limanından haraketle 7 ila 12 gün süren Ege ve Akdenizi kapsayan seferler planlıyor. Gemi Ege Port Kuşadası’nın yanı sıra Mikoanos ve Santorini gibi öne çıkan Yunan adalarını da ziyaret edecek.