Aydın’da faaliyetlerini sürdüren Ayyıldız Doğa Sporları Kulübü, doğaseverleri Latmos’ta buluşturdu. Her yıl düzenlenen Latmos Doğa Şenliği’nin bu yıl 8’incisi gerçekleştirildi. 7 Mayıs’ta başlayarak iki gün süren şenliğe katılım yoğun oldu. Şenliğe, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen kulüpler ile bine yakın doğasever katıldı.

TEKERLEK TEPE’YE ÇIKTILAR

8 bin yıllık geçmişe sahip olan, tarihi ve doğal güzelliğiyle dikkat çeken Latmos Dağı’nda düzenlenen şenlikle ilgili açıklamalarda bulunan Ayyıldız Doğa Sporları Kulübü Genel Başkanı Adem Gümüşsu, “7 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00 sıralarında, Antik Karya yolunun güzergahı olan Aydın’ın Koçarlı ilçesinin Bağarcık Mahallesi’nde Beşparmak (Latmos) Dağı’nın ihtişamında, bu sene de çevre il ve ilçelerden gelecek olan doğasever dostlarımız ile fıstık çamlarının arasında çadırlarımızı kurduk. 8 Mayıs Pazar günü ise baskı düzündeki kamp alanımızdan yaya olarak hareket edip 650 metrede olan kamp alanından, Antik Karya Kral Yolu’nu takip ederek, gidiş-geliş 13 kilometrelik zor bir parkurda bin 375 metrelik Latmos Dağı zirvesi olan Tekerlek Tepe’ye çıktık. Zirvede muhteşem Ege Denizi, Bafa Gölü, Söke Ovası ve Menderes Deltası manzarasını görme imkanı bulduk. A Parkuru, Bağarcık Asar Kale’ye, 5 kilometrelik kolay parkurda tarihi kalıntılarında yürüyüş gerçekleştirdik.” dedi.

“KEYİFLİ VE BAŞARILI BİR ŞEKİLDE TAMAMLADIK”

Katılımın yoğun olduğunu kaydeden Başkan Gümüşsu, “Şenliğimizi çok keyifli ve başarılı bir şekilde tamamladık. Bu seneki şenliğimiz gerçekten bambaşka oldu. Katılım gerçekten çok yoğundu. Şenliğimizde zirvemizi de tamamladık. Zirvede Anneler Günü’nü de kutladık. Katılımcılara Latmos hakkında da bilgiler verdik. Kamp alanını güzelce organize ettik. Desteklerinden dolayı Aydın Valiliği’ne, Türkiye Dağcılık Federasyonu’na, Koçarlı Belediyesi’ne, Koçarlı İlçe Jandarma Komutanlığı’na teşekkür ederiz. Türkiye’nin çeşitli illerinden katılım gösteren tüm herkese teşekkür ediyorum ve Latmos şenliğinde yeniden buluşmayı temenni ediyorum.” diye konuştu.