Okul bahçesinde açılış töreni ile başlayan etkinliğe Karacasu Belediye Başkan Yardımcısı Erbil Avcı, Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nadir Kambak, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, BBP İlçe Başkanı Bülent Eriklioğlu, Yenice Muhtarı Cavit Paksoy, Okul Aile Birliği Başkanı Özgür Nuri Turan, veliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı okunmasının ardından Okul Müdürü Nayif Sezen, açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

“YENİ BULUŞLARA KAPI ARALAMASINI TEMENNİ EDİYORUZ”

Sezen konuşmasında, “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli araştırmacı bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları genç beyinlerin bilginin önemini kavrayıp birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda fuarımızda Matematik alanında 3, Türkçe alanında 3, Din Kültür ve Ahlak Bilgisi alanında 1, İngilizce alanında 2, Fen Bilimleri alanında 3, Sosyal Bilgiler alanında 3 proje olmak üzere toplam 17 projeyi 6 danışman öğretmen gözetiminde 40 öğrencimiz özverili bir çalışma ile hazırladı. Öğretmen ve öğrencilerimizin gayretli çalışmalarıyla ortaya çıkan bu projelerimizin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz” dedi.

TARIM İLAÇLARININ ZARARINI ARAŞTIRDILAR

Sözlerini sürdüren Sezen, “Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim insanı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir. Sevgili öğrenciler yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. İnanıyorum ki çalışmalarımızın her biri ileride atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır. Değerli konuklar proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara ve öğrencilere teşekkürlerimi sunarak gelecek yıllarda daha çok proje ile fuarımızın geleneksel hale gelmesini temenni ediyor hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından halk oyunları ekibi gösterisini sunarken daha sonra protokol üyelerinin katılımıyla kurdele kesimi yapıldı. Misafirler projeleri tek tek gezerek öğrencilerden bilgi aldı. Mehmet Ertay, Melihşah Çoşan ve Arda Tanır’ın hazırladığı Tarım İlaçlarının Canlılara ve Doğaya Etkisi isimli proje çevre duyarlılığı anlamında dikkat çekerken Pelin Sultan Söğüt ve İrem Çulha’nın hazırladığı Emojilerle Deyimler ve Dilara Kısa ve Nehir Uzun’un hazırladığı Resfebe Çözüyorum isimli projeler zekayı çalıştırırken eğlenceli anlar yaşattı.

SUNUM BECERİLERİNİ GELİŞTİRDİLER

Proje yürütücüsü Arzu İşgüzar ve 6 danışman öğretmen gözetiminde 40 öğrenci tarafından hazırlanan Praksinoskop, Kınds Of Puzzle, Snapwords, Tarım İlaçlarının Canlılara ve Doğaya Etkisi, ‘Zekanın Farkında mısın?’, Hava Yiyeceklerime Dokunma, Ateş Boğan Sedye Perde, Taş Oyma Su Süzeği, Hanoi Kuleleri, Gece Lambalı Saat, Emojilerle Deyimler, Napierin Kemikleri, Unutulmaması Gereken Görgü Kuralları, Atatürk ve Türkçe, Resfebe Çözüyorum isimli projelerin sergilendiği fuarda öğrenciler derslerde öğrendiklerini pratiğe dökme ve uygulayarak öğrenme şansı yakaladı. Sunum becerilerini ve topluluk önünde konuşma becerilerini geliştiren öğrenciler ayrıca hazırladıkları projelerle çevre ve doğaya yönelik farkındalık yarattı.