İncirliova Belediye Meclisi, bu ayki ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Meclisi Salonu’nda düzenlenen toplantıyı, Belediye Başkanı İYİ Parti’li Aytekin Kaya yönetti. Toplantıda bir araya gelen Başkan Kaya ve meclis üyeleri, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gündeme gelen kesin bütçe hesabını görüştü. Oy birliği ile kabul edilen kesin bütçe hesabı ile ilgili, AK Parti’li Meclis Üyesi Hatice İrik, değerlendirmelerde bulundu.

Hesaplarda yaptıkları incelemede vergi ve kira gelirlerinin toplanmasında sıkıntı yaşandığını gördüklerini belirten İrik, belediyenin çok fazla takipli alacağının olduğunu söyledi. Belediyeye ait demirbaşların kıymet takdirinin belirlenmediğini ifade eden İrik, taşınır ve taşınmaz malların güncel kıymet takdirinin tespit edilmemesinin kredi kullanımı sırasında belediyeye olumsuz etki yapabileceğini savundu. Sigorta primlerinin ödenmediğini dile getiren İrik, bir yıllık mahkeme, harç ve avukatlık hizmetleri giderinin yaklaşık 800 bin liraya ulaştığını, bu rakamın da çok yüksek olduğunu iddia etti. İrik, belediye bünyesinde avukatlık birimi oluşturulmasını tavsiye etti.
Aynı zamanda Belediye Başkan Yardımcısı olan Millet İttifakı Meclis Üyesi Mehmet Güler, “2018 yılında mahkeme giderimiz 1 milyon 459 bin lira. Bizim 2021 yılında 667 bin lira” dedi.

Özellikle geçmiş dönemden kalan belediye borçları nedeniyle mahkemelik ve icralık olduklarını dile getiren Başkan Kaya da, “Borçları biz yapmadık, önceden kalmış, mahkemelik ve icralık oldu. Dava kazandığımızda da ödediğimiz parayı da geri alıyoruz” şeklinde konuştu.

Bir başka konuya geçen İrik, bir yılda 1 milyon liranın üzerinde taşıt bakım ve onarım giderinin olmasını da eleştirdi.

İrik’e cevap veren Mali Hizmetler Müdürü Çetin Bayatlı, “2018 yılında taşıt bakım ve onarım gideri 1 milyon 800 bin liraymış, geçen sene itibariyle 2 milyon 200 bin lira olmuş. Arada 400 bin liralık bir fark var. Tabi araçların yıpranma payı ile parçalara gelen zamları da dikkate almalıyız. Ayrıca belediye olarak birçok kalemde tasarrufa da gittik. 2018 yılında temsil, tören ve ağırlama gideri 1 milyon lirayken, 2021 yılında 308 bin lira şeklinde gerçekleşti. 2018 yılında mal ve hizmet alım giderlerimiz 24 milyon lirayken, 2021 yılında 22 milyon lira oldu” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Kaya, bu yıl araç almayı planladıklarını dile getirdi. İrik’e seslenen Kaya, “Bize yardımcı olursanız aracı hibeyle, olmazsanız da kredi çekip alacağız” dedi. Karşılıklı konuşmaların ardından toplantı sona erdi.