9 yıldır emlakçılıkla uğraşan ve aynı zamanda İncirliova Belediye Meclisi Üyesi olan Sibel Koç, ilçesindeki kiralık ve satılık evlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Salgınla birlikte inşaat sektörünün adeta durduğunu, doların yükselmesi ve diğer nedenlerle de inşaat yapım maliyetlerinin çok arttığını belirten Koç, "Koronavirüs salgınının başlaması ile birlikte inşaatlar adeta durdu. Bina üretimi çok azalınca talebi karşılayacak sayıda konut olmadığı gerçeği ortaya çıktı. Tabi doların artması ve diğer nedenler de, inşaat yapım maliyetlerini çok yükseltti. Bina fiyatlarında, son iki yılda çok ciddi oranda artış yaşandı diyebilirim. Vatandaşımız da, mevcut dairesini, yüksek fiyatlar sebebiyle yerine yenisini almayacağını bildiği için satmaktan vazgeçti. Elinde fazla binası olan ise bina satışından iyi para kazandı" dedi.

“ZORLAŞTI"

Ev almanın zorlaştığının altını çizen Koç, "Konut kredilerinde yaşanan tahsis problemleri sebebi ile gelir düzeyi asgari ücret seviyesindeki kişilere kredi verilmemektedir. Bu sebeple hem kiralık eve talep yükselmekte, hem de asgari ücret ile çalışan kişilerin ev almaları sadece rüya olarak kalmaktadır” şeklinde konuştu.

“CAZİP DEĞİL”

Koç, diğer illerden vatandaşların İncirliova'dan yatırımlık ev aldığını dile getirerek, “ Aydın, Türkiye'de en ucuz konutun satıldığı illerden bir tanesi. İncirliova şartlarına göre ise ev fiyatları çok cazip değil. Düşünün Antalya, Muğla ve diğer illerden vatandaşlarımız, kendi bulundukları illerde ev fiyatları çok yüksek olduğu için İncirliova’dan yatırımlık daire satın alıyor” ifadelerini kullandı.

“KİRALIK EV YOK”

İlçesinde kiralık evin olmadığını, olsa da kısa sürede kiralandığını, az sayıda satılık daire bulunduğunu anlatan Koç, "Kiralık ev yok, olsa da hemen kiralanıyor. Satılık ev ise yok denecek kadar az. Ülkemizin dört bir yanından ilçemiz aşırı derecede göç alıyor. Göç aldığı gibi ilçemizde, yeni yapılan çok fazla inşaatımız da yok” diye konuştu. Koç, ilçesinde kiralık ve satılık ev fiyatlarının dairenin bulunduğu yere, metresine, içinde kullanılan malzemeye ve diğer özelliklerine göre değişkenlik gösterdiğini de sözlerine ekledi.