Yangın, Nazilli’ye bağlı İsabeyli Mhallesi’nde Şırlan Su Fabrikasında gece saat 04.00 sıralarında gerçekleşti. Alınan bilgilere göre, nedeni bilinmeyen sebeplerden fabrikanın ham maddelerin bulunduğu depo kısmında yangın çıktı. Depoda hızlı yanıcı maddelerin bulunmasından dolayı alevler kısa sürede bütün depoyu sardı. Çevrede bulunan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve Jandarma ekipleri sevk edildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye Daire Başkanı Serdar Adanır’ın da yangın alanına gelerek itfaiye ekiplerine destek oldu. Ekipler yoğun çaba gösterse de deponun yanıcı malzemelerle dolu olması yangının büyümesine yol açtı.

Bu arada yangına itfaiye ekiplerinin yanı sıra Nazilli Belediyesi su tankerleri ve çevredeki vatandaşlarda müdahale etti. Yangında depo kullanılamaz hale gelirken, çevredeki bazı binaların dış cepheleri ve araçlarda zarar gördü.

GEÇMİŞ OLSUN

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan da yangın bölgesine gelerek ekiplerden bilgi aldı. Özcan yaptığı açıklamada, herkese geçmiş olsun diyerek, “Çalışma ortamı itibariyle hızlı yanıcı maddelerin bulunduğu bir alanda yangın çıktı. Gece 04.13 gibi vatandaşımız ihbarda bulunmuş. İtfaiye ekipleri zaten sahadalarmış, hemen müdahalede bulunmuşlar. Etkin bir şekilde mücadele edildi. Ama çevredeki bazı binaalrın dış cepheleri ve bazı araçların zarar görmesi engellenemedi. Ekiplerin üstün gayreti sayesinde üretim kısmına yangın sıçramadı. Büyük faciadan ekiplerin ve vatandaşların büyük bir özverisiyle çalışan ekipler sayesinde atlatıldı. Ekipler yangının çıkış sebebi konusunda çalışmalarından sonunda ortaya çıkar. Herkese çok geçmiş olsun” dedi.

Fabrikada büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, yangının kesin çıkış nedeni itfaiye ekiplerinin raporundan sonra netlik kazanacak. Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri de fabrikada çalışmalarını sürüdürüyor.