Zeki İnal'ın istifası sonrası yapılan oylamada Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Erikmen'in Belediye Başkanı seçilmesinin ardından 10 aydır boşta olan siyasilerin içinden seçilecek başkan yardımcılığı görevine beklenen isim Erbil Avcı getirildi. 30 Haziran 2020'de MHP'li Meclis Üyesi Nilgün Koruk'un istifası sonrası meclise dahil olan AK Parti 6. sıra Belediye Meclis Üyesi Erbil Avcı, siyasî kariyerindeki basamakları çok hızlı tırmandı. Belediye Başkanı Mehmet Erikmen tarafından Karacasu Belediye Başkan Yardımcılığına atanan Avcı, görevine başladı. Yaykın Mahallesi sakinlerinden olan çiftçilikle uğraşıp ve servis şoförlüğü yapan Avcı, belediyede en önemli görevlerden birine getirildi. belediye bürokratlarından atanan Belediye Başkan Yardımcısı olarak Mustafa Özdemir'in görevini sürdüreceği öğrenilirken Özdemir, makam odasını Avcı'ya teslim etti. Özdemir için belediye içinde yeni bir makam odası hazırlandı. Avcı, bu görevi en iyi şekilde sürdürüp ilçesine hizmet edeceğini söylerken Başkan Mehmet Erikmen ve Başkan Yardımcısı Özdemir hayırlı olması temennisinde bulundu.

PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ, GERİ DÖNDÜ

2019 seçimlerinde meclise giremese de Nilgün Koruk'un istifası sonrası meclise dahil olan Avcı, zaman zaman mecliste tartışma konusu olmuştu. Bir meclis toplantısında dönemin Belediye Başkanı Zeki İnal'ın "Biz kimlerle yola çıkmışız" şeklindeki serzenişlerinin muhatabı olduğu iddia edilen Avcı, 19 Şubat 2021 tarihinde AK Parti'den istifa etmişti. MHP'li birinin gelmesi için Avcı'nın istifaya zorlandığı Avcı'nın da partisini zor durumda bırakamamak adına partisinden istifa edip bağımsız olarak görevini sürdürdüğü kaydedilmişti.

İNAL'IN İSTİFASINDAN SONRA GÖZLER ONA ÇEVRİLMİŞTİ

Zeki İnal'ın istifası sonrası ise kaderi değişen Avcı, bir anda seçimin sonucunu belirleyecek bir numaralı isim olmuştu. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı'nın dağılımları eşit olduğu için bağımsız üye olarak bir anda gözlerin çevrildiği isim olan Avcı, bağımsız olmasına rağmen AK Partililerle Ankara'ya gitmişti. Seçim öncesi Başkan Yardımcılığı sözü aldığı kamuoyunda dillendirilen Avcı, verdiği oyla Erikmen'in başkan olmasını sağlamıştı. Avcı, 26 Aralık 2021 tarihinde parti rozetinin Aydın Milletvekili Metin Yavuz tarafından takılmasıyla AK Parti'ye geri dönmüştü. Bir yıl gibi gecikmeli de olsa Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Avcı'nın belediye içinde Erikmen'den sonra ikinci adam olacağı kaydedildi.