Efeler ilçesi Güzelhisar mahallesinde yaşayan dört çocuk annesi Münevver Gezgin’in kızlarından Asiye henüz üç aylıkken yüksek ateşin ardından beynine oksijen gitmemesi sebebiyle yüzde 93 engelli kaldı. Ayaklarını kullanamayan ve sadece kollarını hareket ettirebilen Asiye’nin tüm ihtiyaçları 68 yıldır annesi Münevver Gezgin tarafından karşılanıyor. Kızının hiçbir ihtiyacını eksik etmeyen fedakar anne, geçen yılların ardından yaşlanınca kızını kucağına alamaz oldu. Kilosu 100 kiloyu aşan kızı için yaptırdığı vinç yardımıyla kızını yatağına yatıran ve yatağından kaldıran Gezgin, emekli polis memuru kocası Hayri Gezgin’in (90) 7 ay önce vefatının ardından engelli kızıyla baş başa kalırken ilerleyen yaşına rağmen kızının tüm ihtiyaçlarıyla ilgilenmeye devam ediyor.

HAYATTAKİ DAYANAĞIM

Engelli kızı Asiye’nin yüzü güldüğünde çok mutlu olduğunu dile getiren Münevver Gezgin, “Kızım doğduğu günden bu yana engelli ve bebek gibi bakım istiyor. Kalkınca elini yüzünü yıkıyorum, kahvaltısını yaptırıyorum, her ihtiyacını karşılamaya çalışıyorum. Kendini anlatabiliyor, istediğini söyleyebiliyor. Buna da çok şükür. 68 yıldır bakıyorum ama evlat anneye hiç zor gelmiyor. Kocamı kaybettikten sonra tek dayanağım kızım kaldı. Onunla konuşuyoruz, dertleşiyoruz. Çok şükür evladıma bakabilecek güçteyim. Seve seve bakıyorum. Allah’ım ona ömür versin” dedi.

SOKAĞA TERK EDİLEN ÇOCUKLARI GÖRÜNCE İÇİM PARÇALANIYOR

Kızının sevgisini en güzel Anneler Günü hediyesi olarak kabul ettiğini dile getiren Gezgin, “Her yıl Anneler Günü’mü kutluyor, hafızası çok güçlü, unutmuyor. Hiçbir şeyi atlamaz. Kızımın sevgisi beni ayakta tutuyor. Ben kızım olmadan asla yaşayamam. Anne olanlar beni çok iyi anlar. Bazen televizyonda bebeklerin, küçücük çocukların anneleri tarafından sokağa bırakıldığını görünce içim parçalanıyor. Evlat candır, nasıl onları korumasız bir şekilde bırakıyorlar, insan evladına kıyabilir mi? Kızımla birlikte tüm annelerin anlamlı gününü kutlarız” diye konuştu. Annesi sayesinde konuşmayı öğrenen Asiye Gezgin ise “Canım annem, onu çok seviyorum. İyi ki var” diyerek anne sevgisini dile getirdi.