Karacasu ilçesi Yaylalı Mahallesi Mustafa Kemal Paşa Caddesi üzerinde gerçekleştirilen etkinliğe Kaymakam Hatice Gamze Yılmaz ile birlikte Emniyet Amiri Davut Özkan ve görevli polis memurları katıldı. Kaymakam Yılmaz, emniyet kemeri takan sürücüleri tebrik ederken takmayanlara da emniyet kemeri konusunda uyarıda bulundu. Ayrıca direksiyon başındayken telefonla meşgul olunmaması, yaya geçitlerinde yayaya öncelik verilmesi konularında da uyarılar yapıldı. Bu konuların detaylı anlatıldığı broşürler sürücülere dağıtıldı. Yayalara da trafikte görünür olmaları, karanlıkta açık renk elbise giymeleri, ışık taşımaları, yaya yolunu kullanmaları ve yola odaklanmaları konusunda uyarı yapıldı.

ÖNCELİK YAYANIN

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 74. Maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklik hatırlatılırken “Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti ve levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar’ hükmü getirilmiştir” denildi.

CEP TELEFONU KAZA RİSKİNİ 4 KAT ARTIRIYOR

Seyir halinde telefon kullananların kaza yapma olasılığının telefon kullanmayanlara göre 4 kat arttığı vurgulanırken saatte 110 km hızla giden bir araç sürücüsünün aninden durması gerektiğinde reaksiyon mesafesinin normal durumda 31 metre, kulaklık cep telefonu ile 39 metre cep telefonu ile 45 metre olduğu hatırlatıldı. Emniyet kemerinin ise ön ve arka koltukta hem kısa hem uzun mesafede takılmasının yasal bir zorunluluk olduğunun altı çizilirken emniyet kemeri takmanın kazalarda ölüm riskini yüzde 75 azalttığı kaydedildi.